Zonguldak Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin (ZOKED) Tekel Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki sergisinin açılışına Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. ZOKED Başkanı Salih Alemdar, dernek olarak Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı sergiyi açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Alemdar, "Amacımız 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün önemini anlatmak. Sergide Atatürk'ün çocuklara, öğrencilere, gençlere ve eğitim kurumlarına ne kadar önem verdiğini göreceksiniz" dedi.

Vali Yardımcısı Fethi Özdemir de "Yüce Önder Atatürk, 24 Kasım'da başöğretmen olarak kabul edilmiş ve onurlandırılmıştır. Atatürk'ün eğitime ne kadar önem verdiğini, eğitim konusunda söylediği sözlerin ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bu serginin de anlamı çok büyük" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 1 hafta açık kalacak serginin açılışı yapıldı. Atatürk'ün, ülke genelinde çeşitli okulları gezerken çekilen fotoğraflarının yer aldığı sergi, büyük ilgi gördü. Özellikle öğrenciler, Atatürk fotoğraflarını dikkatle inceledi.



DS(EE/AK)