Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile İl Özel İdaresi işbirliğinde hazırlanan 7'den 70'e Hizmetten Hizmete projesi kapsamında, Çıraklık Eğitim Merkezi'nde açılan kursa, 20- 45 yaşları arasında 25 kadın katıldı. Geçen 2 Temmuz'da başlayan kursta kursiyerler, hastayla ileteşim, yatalak hastaya bakım, hasta tedavisi ve banyo yaptırılması gibi konularda uygulamalı olarak eğitiliyor. 15 Aralık'ta sona erecek kursu başarıyla bitirip sertifika alan kursiyerlerin bazıları hasta ve yatalak durumdaki hastalarına bakmak, bazıları da huzurevi, rehabilitasyon merkezleri gibi yerlerde çalışarak aile bütçelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

İl Özel İdaresi Proje Sorumlusu Ümran Aydın, 142 bin 99 çalışanın yanında, 146 bin 151 emeklinin yaşadığı kentte bu kursun oldukçe önemli olduğunu söyledi. Kursa katılımın da yoğun olduğunu belirten Aydın, "Kursiyerlerimiz kurs sonunda kalifiyeli bir eleman olacak. Daha tecrübeli, deneyimli ve bilinçli bir biçimde hastalara bakabilecekler. Kursiyerlerimiz, branşlarında çok rahat çalışabilecek duruma gelecekler" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü ise "Zonguldak sürekli göç veren emekli şehri. Dolayısıyla genç nüfusun büyük bölümü şehri terk ediyor. Geride kalan yaşlılara bakacak birilerini bulmakta zorluk yaşanıyor. Bu noktada yaşlı bakım sertifikası olan arkadaşlarımız bu alanda iş bulabilme imkanını elde edebiliyorlar. Bu kursiyerler özel bakım merkezleri ve huzurevi gibi yerde çalışma imkanı bulabilir" diye konuştu.



DS(EE/SS)