İl Müftüsü Refik Bulut, göreve başladıktan sonra kendisini ziyaret eden Hayvan Hakları Derneği yönetimine iadei ziyarette bulundu. Hayvanların önemine değinen Müftü Bulut, yeryüzünde yaratılan farklı türdeki hayvan ve bitkilerin insanlığın hizmetine sunulduğunu söyledi. Müftü Bulut, şunları kaydetti:

"O halde insanın hizmetine sunularak kendisine emanet edilen bu varlıklara merhamet nazarıyla bakılmalıdır. Peygamber efendimiz de hayvanların dövülmesi, aç- susuz bırakılması, zevk için avlanması, yavrularının telef edilmesi, dövüştürülmesi, hedef haline getirilmesi ve güçlerini aşan şekilde yük vurulması gibi kötü muameleleri hiçbir zaman tasvip etmemiştir. Bu itibarla hayvanların haklarına saygılı olalım, onlara eziyet etmeyelim, onlara merhametli olalım. Can taşıyan her mahlukata karşı yapılan iyiliklerde sevap olduğunu unutmayalım."

Hayvan Hakları Derneği Başkanı Evren Türeci Sezgin de hayvanların özellikle yaz aylarında su bulmakta büyük sıkıntı çektiğini belirterek camilerde insanlara bu konularda bilgi verilmesini istedi. Müftü Bulut da böyle bir hutbe hazırlayacaklarını söyledi.



DS(EE/BT)