Zonguldak şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförü Özcan Canbir, Yeşil Mahamme'de araca binen Selay Çolak'ı görüp beğendi. Canbir'in çabalarıyla ikili arasındaki duygusal bağ güçlendi ve durumu ailelerine açtılar. Ailelerinin de onayıyla genç çift, 2 yıl önce nişanlanarak evlilik yolunda ilk adımlarını attı. Canbir ve Çolak çifti, düğün tarihini de 30 Ağustos olarak belirledi.

Düğün günü gelip çattığında Özcan Canbir, nişanlısının da onayını alarak ekmek teknesi minibüsünü 'gelin arabası' yaptı. Yeşil Mahalle- şehir merkezi hattında yıllardır yolcu taşıyan 67 M 0281 plakalı minibüs, rengarenk süslendi. Özcan Canbir, çiçeklerle süslediği minibüsün ön kısmına 'Selay ve Özcan', arka tarafına da 'Üzülme be annesi ben de çok bekledim' yazısı yazdırdı. Canbir ve aynı hatta çalışan diğer minibüsçü arkadaşları, konvoy oluşturup gelin Seray Çolak'ın evine gitti. Gelin minibüsünü gören davetliler kısa bir şaşkınlık yaşarken, damat Özcan Canbir, gelini evinden aldıktan sonra davul- zurna eşliğinde bir süre oynadı.

Daha sonra minibüse binen çift, korna çalarak düğünün yapılacağı salona hareket etti. Canbir çifti, gelin minibüsünün önünü kesen çocukları için içi para dolu zarf atarak sevindirdi. Gelin minibüsünü görenlerin ise akıllarına ise Şener Şen ile İlyas Salman’ın başrollerini oynadığı 'Çiçek Abbas' filmi geldi. 'Çiçek Abbas' filminde de İlyas Salman'ın oynadığı minibüsçülük yapan karakter, sevdiği kızı süslediği kırmızı minibüsüyle kaçırıp evlneyordu. Damadın meslektaşları da Özcan Canbir’e 'Çiçek Abbas' diye seslenmeleri eğlenceli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Kent merkezindeki Camlı Köşk'te yapılan düğünde genç çift ve davetliler gece boyunca eğlendi.

Özcan Canbir, "Hayatımızda minibüsün yeri ayrı. Ekmek teknem. Tanışmamazıa da vesile oldu. Bu özel günümüzde de minibüsü gelin aracı yaptık. Eşim de bu kararıma saygı duydu ve süsledik. Konvoyda ilerlerken trafik sıkışmıştı ve bizi gören herkes fotoğrafımızı çekmeye çalıştı. İnsanlar tarafından fark edilmekte güzel bir duygu" dedi.

Gelin Selay Canbir ise minibüsü gelin arabası yapma kararına kendisinin de destek verdiğini ifade ederek, "Biz hep aramızda espri olarak 'ekmek teknemiz düğün arabası olsun' diyorduk. İyi ki de yapmışız. Biraz ön koltuğa gelinlikle sığamadım. Zor ama çok güzel oldu" dedi.



GG(DS/SS)