430 mahkumun kaldığı Zonguldak Kapalı Cezaevi'nde 2 koğuştaki erkek mahkumlardan bazıları rahatsızlandı. İshal, kusma ve bulantı şikayetleri bulunan mahkumlardan 5'i akşam saatlerinde, 4'ü de gece 23.50 sıralarında Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mahkumların cezaevi aracıyla hastaneye getirilmesi sırasında acil servis önünde jandarma ve polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Mahkumlar, tek tek araçtan indirilerek acil servise götürüldü.

Acil serviste görevli Doktor Yekta Gören, mahkumlarda besin zehirlenmesini gösteren bulgular olmadığını, daha çok viral bir enfeksiyon, gastroenterit (ishal) salgınına bağlı bulgular görüldüğünü söyledi. Tedaviye alınan mahkumların genel durumlarının iyi olduğunu kaydeden Gören, "Hayati tehlikeleri yok. Kan sonuçlarını bekleyeceğiz. Herhangi bir sıkıntı çıkmazsa taburcu edeceğiz" dedi.

 Salgının el kaynaklı bulaşmış olabileceğini ifade eden Gören, şöyle konuştu: "Bu içlerinden biri de olabilir, dışarıdan gelen biri de taşımış olabilir. Tuvaletten sonra el hijyenine önem göstermeyen biri tarafından el yoluyla bulaşmış olabilir. Salgın olduğu için yarın öbür gün de rahatsızlananlar çıkabilir. Bulaşıcı bir bir salgın söz konusu."

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır da ciddi bir durumun olmadığını söyledi.



EE,GG (EE/RT)