İngiltere’den tatil için Marmaris’e gelen Tacovelini Marqvelet ve zihinsel engelli yeğeni Sean Richardsan, alışveriş yapmak üzere kaldıkları otelden çıktı. Teyze Marqvelet çarşıdaki dükkanların vitrinlerine baktığı sırada, yeğeninin yanında olmadığını fark etti. Gözyaşları içinde Çarşı Polis Merkezi’ne giden Marqvelet, durumu polise anlattı ve yeğeninin fotoğrafını verdi. Polis ekipleri, kayıp başvurusu üzerine alarma geçti.

MOBESE VE GÜVENLİK KAMERALARI KONTROL EDİLDİ

Kemal Elgin Bulvarı’nda kaybolan Sean Richardsan’ın bulunması için seferber olan polis ekipleri, Mobese ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Çok sayıda polis, bir yandan görüntüleri incelerken, diğer yandan da Richardsan’ın fotoğrafı dolmuş ve taksi şoförlerine gösterildi. Çocuğun bir dolmuşa binip yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki İçmeler Beldesi’ne gittiği belirlendi. Dolmuş şoförüne ulaşan polisler, şoföre Sean Richardsan’ı nerede indirdiğini sordu ve gidebileceği yerler kontrol edildi.

OYUNCAKLARA BAKARKEN BULUNDU

Yoğun arama çalışmalarının ardından yaklaşık 1 saat sonra Richardsan, bir hediyelik eşya dükkanın vitrinindeki oyuncaklara bakarken bulundu. Polis otosuna alınan çocuk, Çarşı Polis Merkezi’ne getirildi. Yeğeninin bulunduğunu öğrenen teyze Margvelet, gözyaşlarına hakim olamadı. Yeğenine sarılıp öpen Margvelet, duygulu anlar yaşadı.

'İNGİLTERE’DE FARKLI OLURDU'

Yeğeninin anne ve babasının boşanma aşamasında olduğunu ve yaşananlardan etkilenmemesi için tatile getirdiğini belirten Marqvelet, "İngiltere’de böyle bir olay yaşansaydı, yeğenim ya bulunamazdı ya da cesedi teslim edilirdi. Türk polisinin bu kadar hızlı, özverili ve misafirperver olduğunu bilmiyordum. Polisin bana gösterdiği yakınlığı kendi ülkemin görevlisinde görmedim. Tatilimiz bitip ülkeme döndüğümde polisin bu çalışmasını dostlarıma anlatacağım, arkadaşlarımın Marmaris’e tatile gelmesini önereceğim" dedi.

POLİSLERE SARILDI

Teyze Tacovelini Marqvelet ve zihinsel engelli yeğeni Sean Richardsan, Çarşı Polis Merkezi’nde görevli polisleri, gözyaşları içinde öptü ve teşekkür etti. Richardsan polislerle 'çak' yaptı. Polis, işlemlerin ardından teyze ve yeğenini kaldıkları otele bıraktı.



AG(İÖ/CK)