47 yaşındaki Hatice ve 50 yaşındaki Ahmet Cambaz çiftinin kızları Çomranlı İlkokulu 1'inci sınıf öğrencisi Figen Cambaz ile özel eğitim gerektiren öğrencilerin eğitim gördüğü Çaycuma İş Kolu'na giden Özlem Cambaz, köy girişi ile evleri arasındaki 600 metrelik yolun dar ve bozuk olması nedeniyle okula gidip gelirken zorlanıyordu. Köyde çiftçilik yapan Ahmet Canbaz, yolun yapılması için İl Genel Meclisi'nin Ak Parti'li üyesi Ramazan Bostancı'dan yardım istedi.

Bostancı, yolun yapılması için İl Genel Meclisi'ne önerge verdi. Önergenin kabul edilmesiyle Cambaz ailesinin yaşadığı tek katlı gecekondu ev ile köy girişi arasındaki yol, iş makineleriyle genişletilip düzeltildi. Üzerine de çakıl dökülerek çamurdan kurtarılan yol, 10 gün önce hizmete girdi. İki kız kardeş, yolun yapılmasıyla evlerinin önüne kadar gelen servis ile okullarına gidip gelebiliyor.

Özlem Cambaz, daha önce yolun bozuk ve dar olması nedeniyle okula gidip gelirken zorlandıklarını söyledi. Cambaz, "Yola araç giremiyordu. Biz de taşlardan ve yağmur yağdığı zaman çamurda zor yürüyorduk. Şimdi yol bizim için yapıldı. Servis evimizin önüne kadar geliyor. Havaların güzel olduğu günler köy girişinde iniyoruz servisten. Artık yol düzgün olduğu için yürümek de güzel oluyor. Biz de yürüyoruz" dedi.

Figen Cambaz da yolun yapılmasına çok sevindiğini söyledi.



DS(EE/CK)