Namık Kemal Mahallesi Sütçü İmam Caddesi numara 100’de bulunan bir markette geçtiğimiz Pazartesi saat 20.30 sıralarında yaşanan olay şöyle gelişti:

Markette tezgahtar olarak çalışan Uğur Muşdal ile Ahmet Karabudak, işyerinin dışındaki zeytin ve peynir kutularına tekme atan M.Ş. ile Ü.K.’yi uyardı. Bunun üzerine iki grup arasında önce sözlü tartışma çıktı, daha sonra da bu tartışma kavgaya dönüştü.

İşyeri sahibi Mustafa Kocaman ile çevre esnafının araya girmesiyle kavga daha fazla büyümeden engellendi. İşyerinden ayrılan M.Ş. yaklaşık 15 dakika sonra elinde silahla geriye döndü. M.Ş. bu sırada tezgahta bulunan Uğur Muşdal’a 1 el ateş etti. Sağ gözünden yaralanan Uğur Muşdal yere yığıldı. Saldırgan daha sonra Ahmet Karabudak’a yöneldi, ona da bir el ateş etti.

Ahmet Karabudak yaralanmamasına rağmen kendisini yere attı. Saldırgan M.Ş., Ahmet Karabudak’a bir kez daha ateş etmek istedi ancak, silahı tutukluk yaptı. M.Ş. Uğur Muşdal ile Ahmet Karabudak’a işyerindeki yağ tenekeleri ile saldırdı. Saldırgan daha sonra da kaçarak izini kaybettirdi.

HASTANEYE KALDIRILDI

Ağır yaralanan Uğur Muşdal, işyeri sahibi Mustafa Kocaman tarafından özel bir hastaneye götürüldü. Burada ilk tedavisi yapılan Uğur Muşdal, daha sonra tam teşekküllü bir hastaneye sevk edildi. Olayın ardından araştırma başlatan Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, M.Ş., B.Ç. ve Ü.K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan M.Ş. ile Ü.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. M.Ş.’ye silah temin ettiği öne sürülen diğer şüpheli B.Ç. ise serbest bırakıldı.

NEDEN SERBEST KALIYOR?

İşyerinden ayrıldıktan sonra M.Ş.’nin, arkadaşı B.Ç.’yi telefonla arayarak ondan tabanca istediğini, B.Ç.’nin de bu isteği yerine getirdiğini öne süren Mustafa Kocaman, “Bu kişinin neden serbest bırakıldığını anlamakta zorluk çekiyorum. Silahı getirdiği için tutuklanması gerekmiyor muydu?” diye konuştu.

M.Ş.’nin kurusıkıdan bozma bir tabanca kullandığını anlatan olayın görgü tanığı ve mağduru Ahmet Karabudak sözlerine şöyle devam etti:

“Kavganın ardından işimize devam ettik. Sarhoş oldukları davranışlarından belli oluyordu. Birkaç dakika sonra silah sesi duydum. Uğur yere yığıldı. Hemen yanına koştum, bana da ateş etti. Kendimi yere attım. Yağ tenekeleri ile saldırdı. Sonra da kaçtı.”

Cinayet, işyerinin güvenlik kameralarına da yansıdı. Ağır yaralanan Uğur Muşdal, yapılan tüm müdahalelere rağmen dün 15.30 sıralarında hayatını kaybetti. Uğur Muşdal’ın cenazesi savcının talimatıyla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Taşdelen’de ailesiyle birlikte oturan Uğur Muşdal’ın iki kardeşi olduğu öğrenildi.

(BB)