Bursa'da merkez Nilüfer İlçesi'ndeki Fatih Lisesi Fen Bölümü'nde okuyan Didem Zeynep Çakar ve Ezgi Nil Topuz, 25 Kasım 2010 tarihinde, okullarına gitmek için Balıkesir Karayolu'nda caddenin karşı tarafına geçmek isterken Güner Çalışkan'ın kullandığı 16 GD 730 plakalı minibüsün altında kaldı. Kazada ağır yaralanan Didem Zeynep Çakar aynı gün, Ezgi Nil Topuz ise tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi'nde 7 Aralık 2010 tarihinde yaşamını yitirdi.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen ve geçen ay yapılan duruşmada tahliye edilen sanık Güner Çalışkan'ın yargılanmasına devam edildi. Gece boyunca sınava çalışıp okula gitmek için yola çıkan Didem Zeynep Çakar ile 6 yıl önce ablasını da trafik kazasında kaybeden Ezgi Nil Topuz'un ölümüne neden olmakla suçlanan tutuksuz sanık Güner Çalışkan, duruşmaya katılmadı.

Davaya sanık avukatı Ali Özcan ile müştekiler ölen Didem Zeynep Çakar'ın annesi Ümmügülsüm ve babası Sinan Çakar katıldı. Duruşma, yeni bir bilirkişi raporu için İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden istenen raporun mahkemeye ulaşmaması nedeniyle ertelendi. Rapor geldikten sonra mahkemenin iki liseli genç kızın ölümüyle sonuçlanan kaza ile sanık hakkındaki kararı açıklayacağı belirtildi.



SB(FK/SS)