Dün saat 06.00 sıralarında 191/8 sokakta bulunun 8 numaradaki apartmanda meydana gelen olayda, Balçova’da anaokulu öğretmeni olan Zeynep Bağırgan ile bir grup arkadaşı Bornova’da eğlendi. Eğlenceye Alsancak’ta da devam eden Bağırgan, daha sonra arkadaşı Hasan Kazdal ile taksiyle Buca’da bulunan evine gitti. Yolda reenkarnasyon ve cin çağırmaktan söz ettiği belirtilen Zeynep Bağırgan, evin havasız kaldığını söyleyerek percereyi ve balkon kapısını açtı. İddiaya göre bir süre sonra Bağırgan’ı evde göremeyince balkona çıkan Kazdal, kız arkadaşını bahçenin beton zemininde hareketsiz yatarken gördü. Yaklaşık 24 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybeden Zeynep Bağırgan’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

ANNEANNESİNİN MEZARINA DEFNEDİLDİ

Zeynep öğretmenin cenazesi daha sonra Üçkuyular Yumurtacı Ahmet Akdeniz Cami’ne götürüldü. Aile üyelerinin ve arkadaşlarının yalnız bırakmadığı cenazede anne Zeliha Bağırgan ile baba Coşkun Bağırgan taziyeleri kabul etti. Bağırgan’ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından gözyaşlarıyla Örnekköy Mezarlığı’nda, anneannesi Kaniye Bagiç’in mezarına defnedildi.

Olayın ardından emniyete götürülen, Zeynep Bağırgan’la 2007 yılından beri arkadaş olan Hasan Kazdal ise, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polis kayıtlarına 'intihar' olarak geçen olay hakkında baba Coşkun Bağırgan, kızının her insan kadar dini duyguları olduğunu, zaman zaman da alkol aldığını, intihar ettiğine de inanmadığını söyledi. Arkadaşları da Zeynep öğretmenin son zamanlarda dini konulara ilgi duyduğunu, özel günler dışında alkol olmadığını, dini sohbetlere katıldığını belirtti.



TY(İÖ/COŞ)