Velibaba Mahallesi’ndeki Velibaba İlköğretim Okulu’nda müzik öğretmenliği yapan Zeynep Bektaş, geçtiğimiz hafta okul çıkışında kimliği henüz belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğramıştı. Yüzüne ve boynuna asit atılan Bektaş, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı.

Zeynep Bektaş’ın görev yaptığı ilköğretim okulu önünde saat 13.00’de bir araya gelen Eğitim Bir Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen üyeleri ve okuldan meslektaşı 50 kişi, saldırıyı protesto etti. Üzerinde ‘Öğretmene yönelen her türlü şiddeti kınıyoruz’ yazılı pankart açan grup, ‘Susma sustukça sıra sana gelecek’, ‘Okullara güvenlik kadrosu istiyoruz’, ‘Kadına yönelik şiddete hayır’, ‘Her şeyden önce can güvenliği’, ‘tablet değil, can güvenliği’ sloganları attı.


Grup adına açıklama yapan Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Daştan, Zeynep Bektaş’a yönelik saldırının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı pek çok devlet okuldaki güvenlik zafiyetini ortaya çıkardığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da saldırılara kayıtsız kaldığını iddia eden Daştan, okul girişlerindeki güvenlik zafiyetlerinin giderilebilmesi için bakanlığın her okula bir güvenlik kadrosu tahsis etmesi gerektiğini belirtti.


Daştan “Zeynep Bektaş’a yapılan saldırı sadece öğretmenlere yönelik bir saldırı değildir. Bu saldırı, aynı zamanda kadına yönelik şiddetin de göstergesidir. Olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen saldırının nedeni hala belirlenemedi. Saldırganın yakalanmaması, okul çalışanlarını tedirgin etmektedir” diye konuştu.



Zeynep Bektaş’ın meslektaşı Hatice Dedeayır da saldırıyla ilgili olarak “ “Sadece bir öğretmen değil, sadece herhangi bir meslek grubu mensubu olarak değil, herşeyden önce kimsenin hak etmediği bir davranış olarak düşünüyorum. Her şekilde bir tecavüz olarak adlandırabilirsiniz bunu. Umarım bu son olur” dedi.


(BB) (FOTOĞRAF)