Nursima ÖZONUR- Kerim BURUCU / ERZURUM, - ERZURUM'da 2 çocuk annesi Zeynep Yalçın'ın kornea nakli için yakınlarından toplanan ve annesi Kamer Çayırcı'nın düşürerek kaybettiği 8 bin lirayı bulan kişi parayı teslim etti. Ameliyat olma umudunu yitiren Zeynep Yalçın ve ailesi, paranın bulunmasıyla büyük sevinç yaşadı.

Gözlerinden rahatsız olan ve 6 yıldır kornea nakli bekleyen evli 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Zeynep Yalçın'a İstanbul'da özel bir hastanede nakil yaptırma olanağı bulundu. Zeynep'in ailesi 15 bin lira olan ameliyat parasının 8 bin lirasını yakınlarından borç alarak tamamladı. Daha güvenilir olduğu için para Zeynep'in annesi 55 yaşındaki Kamer Çayırcı'a teslim edildi. Ancak 22 Aralık günü anne Çayırcı, Merkez Yakutiye ilçesi Esatpaşa Yokuşu'nda yere düşen bozuk paralarını almak isterken, içinde 8 bin lira değerindeki Türk lirası, Euro, Dolar ve altın bulunan cüzdanı düşürdü.

BULAN KİŞİ ARAYIP TESLİM ETTİ

Ağabey Adem Çayırcı'nın, "Allah rızası için kız kardeşimin ameliyat parasını bulan getirsin" çağrısını duyan, bulduğu paranın ameliyat için biriktirildiğini öğrenen ve adının açıklanmasını istemeyen kişi ortaya çıktı. Anne Kamer Çayırcı ile telefonda konuşan kişi cüzdanın özelliklerini sordu ve parayı Adem Çayırcı'ya teslim etti. Paranın bulunmasından dolayı çok sevindiklerini anlatan inşaat işçisi ağabey Adem Çayırcı şunları söyledi:

"Allah parayı bularak teslim eden kişiden razı olsun. Kardeşim Zeynep ameliyat olamayacağı için, annem de parayı düşürdüğü için çok üzülüyordu. Şimdi hepimiz sevinçliyiz. Kardeşim ameliyat olacak. Çok sayıda yardım telefonu geldi ama hiçbirini kabul etmedik. Ben sadece kendi paramızı istiyordum. Allah parayı getiren kişiden razı olsun. Artık paramızı bankaya koyacağız yanımızda taşımayacağız."

NÖ(KS/COŞ)