Partisinin Konya il kongresinde konuşan Namık Kemal Zeybek, Demokrat Parti'nin esas kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Zeybek, iktidar partisinin islam dinine verdiği zararın son derece tehlikeli olduğunu söyledi.

KCK- MİT SORUŞTURMASI

DP lideri Zeybek, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile eski MİT mensuplarının ifadeye çağrılmasını da değerlendirdi. Korkusu olmayanların gidip savcılığa ifade vereceğini belirten Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'angut' diye hitap ettikten sonra savcıların ifadeye çağırdığını, gidip ifadesini verdikten sonra savcılık tarafından takipsizlik kararı verildiğini hatırlattı. Zebyek, şunları söyledi:

''Mit müsteşarı ile eski MİT müsteşarı ve mensupları eğer kendilerini güveniyorsa, ortada suç teşkil edecek bir şey yoksa, gidecekler ifadeleri verecekler. Savcılar da teşekkür ederim deyip, gidin der. Bunlar neden korktular? Başbakan niye korktu? Niye onları göndermedi? Niye bir gecede yasa çıkartıp, onları kurtardı. Neden? Kendi tayin ettiğiniz savcılardan neden korktunuz? Eğer ortada suç yoksa, siz PKK'yı azdırmıyorsanız, niye gitmediniz? Sayın Başbakan, sen PKK'yı azdırmıyorsan, niye adamlarını savcılara göndermiyorsun? Neden? Hangi akıl ve idrak sahibi, bu sorunun cevabını verecek. Cevapsız kalan bu sorunun cevabı bile, bu iktidarın gitmesi için sebeptir. Ekonomi batırıldı. Dış diploması tam fiyasko halinde, bunlara rağmen hala övünüyorlar."

Ak Parti iktidarının sonunun yakın olduğunu ve bu olayların onun işareti olduğunu savunan Zeybek, ''Şu MİT meselesinde yaptıkları. Başbakanın 'kindar gençlik istiyorum' demesi ve buna benzer bir çok olaylar, şunu ortaya koyuyor ki, bunların gitmesi yakın'' dedi. AK Parti'nin kökünün olmadığını önesüren Zeybek, ''Bizim oylarımızı çaldı. Kökleri yok bunların. Kökleri olmadığı için bizim köklerimize aşı yapmaya çalışıyorlar. Dala aşı yapılır ama köke aşı yapılmaz. Özal'dan kendilerine kök inşa etmeye çalışıyorlar. Bitti artık bu iş. Son demlerindeler" diye konuştu.


HD(İA/ESM) (FOTORĞAFLI)