İzmir TRT stüdyolarında katıldığı bir programda rahatsızlanarak 24 Eylül 1996 tarihinde yaşamını yitiren Sanat Güneşi Zeki Müren, ölümünün 16’ncı yılında, yaşadığı ve ölümünden sonra 2000 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülen evinde mevlit okutularak anıldı. Mevlide Türk Eğitim Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, TSK Mehmetçik Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Yaşar Yıldız, İl Kültür Müdürü Kamil Özer, Zeki Müren Sanat Müzesi Sorumlusu Ayser Özbulut’un aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.

TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal her iki vakıf olarak Zeki Müren'in sanatını ve kişiliğini gelecek nesillere aktarmak için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, “TEV olarak, Zeki Müren Burs Fonu'ndan 2 bin 50 kişiye burs verildi. 2012-2013 yılında TEV Zeki Müren Burs Fonu ile dokuz ay boyunca 225 öğrenciye 370’er liralık ödeme yapılacak” dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı Ege ve Akdeniz Sorumlusu emekli Tuğgeneral Ufuk Aslan da “Sanat Güneşi'nin yaptığı bağışla, şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden bir Mehmetçik'in ailesine bir defaya mahsus olmak üzere 34 bin lira, 1’inci derece bir gaziye aylık 945, üniversite öğrencisi bulunan Mehmetçik çocuğuna ayda 600 lira yardımda bulunuluyor” diye konuştu.

Zeki Müren’i anma, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde bugün saat 20.30'da başlayacak “Hatıralarda Zeki Müren Konseri'yle devam edecek. İlk olarak Zeki Müren'in Sanatını ve Müziğini Koruma ve Yaşatma Derneği Türk Müziği Topluluğu'nun sahne alacak. Ardından Türk Sanat Müziği Sanatçısı Nalan Altınörs ve Yıldırım Bekçi, Zeki Müren’in eserlerini seslendirecek.