İzmir'de eğlence mekanlarının yoğun bulunduğu Alsancak semtinde uyuşturucu ticareti yapan gruba yönelik olarak İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Narkotik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarında zehir tacirlerinin, uyuşturucu hapları ve kokaini Hollanda'dan, esrarı ise Diyarbakır'dan getirdikleri belirlendi.

ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

Şüphelilere yönelik araştırmaların tamamlanıp uyuşturucuların İstanbul'dan yola çıkarılması ile başlatılan eş zamanlı baskınlarda, şebeke elebaşı olduğu öne sürülen Ahmet Poyraz ile Musa Mete, kardeşi Ali Mete, Halil İbrahim Demir, Yakup Kaya, Abdüllatif Akman ve M.B., yakalandı. Şüphelilerle birlikte 11 bin 492 uyuşturucu hap, 44 kilo esrar, 60 gram kokain ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Şüphelilerden Ali Mete'nin  15 gün önce Foça Tarım Açık Cezaevi'nden firar ettiği belirlendi.

ZENGİN ÇOCUKLARINA TUZAK KURMUŞLAR

İzmir'in birçok semtinde mağaza ve işyerleri bulunan bir işadamının oğlu olan şüpheliler arasındaki M.B.'nin, zehir tacirlerinin eğlence mekanlarında kurduğu tuzakla ilk önce uyuşturucu hap ardından da kokaine alıştırıldığı anlaşıldı. Uyuşturucu tacirlerinin daha sonra ise, M.B.'ye, ellerinde uyuşturucu kullanırken götüntüleri olduğunu belirtip, ailesini rezil etme tehdidiyle kuryelik yaptırdığı tespit edildi. M.B.'nin de bu baskılara boyun eğerek uyuşturucu sevkıyatında kuryelik yaptığı saptandı. Şebekenin aynı yöntemle başka işadamlarının çocuklarını da kullanmış olabileceği ileri sürüldü.

ULUSLARARASI SEVKIYAT

Şebeke üyelerinin, özel ambalajlanmış kokaini kuryelerin midelerinde, uyuşturucu hapları ise çeşitli yöntemlerle önce İstanbul'a getirttikleri, ardından da başka elemanlarla İzmir'e gönderip, sokak satıcıları aracılığıyla eğlence mekanlarında sattıkları belirtildi. Şüphelilerin esrarı ise, yine kuryeler aracılığıyla Diyarbakır'dan getirip aynı yöntemle piyasaya sürdükleri belirlendi. Sorguları tamamlanan gözaltındaki 7 zanlı, adliyeye sevkedildi. Emniyet binasından çıkarılan şüphelilerden bazıları, basın mensuplarına "Yakışıklı çekin" diye seslendi.



TY(AÖ/İD)