İzmir'den Uşak'a uyuşturucu getirilip piyasaya sürüleceği ihbarın alan Uşak Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. İlk operasyon kapsamında 1'i kadın 4 kişinin peşine düşen polis, şüphelileri ellerindeki uyuşturucu hapları satmaya çalışırken kıskıvrak yakaladı. Operasyonda 488 uyuşturucu hap ele geçirilirken, Ö.Ş., Y.K., S.E. ve Y.K. gözaltına alındı. Biri kadın 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAÇAK SİGARA POLİSE TAKILDI

Uşak- Ankara karayolunun Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası Kavşağı'nda yolcu otobüsleri ve otomobiller üzerinde uygulama yapan polis, bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Aramada, yolculardan B.Y.'nin valizinde 1900 paket, aynı uygulamada durdurulan, M.E. ve F.G.'nin bulunduğu kiralık otomobilin bagajında da 7 bin 250 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Toplam 9 bin 150 paket kaçak sigaraya el koyan polis, B.Y., M.E. ve F.G.'yi gözaltına aldı.

Başka operasyonda ise 350 gram esrar ele geçirilirken gözaltına alınan M.K., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



YK(AÖ/BT)