Olay, önceki gün akşam saatlerinde merkez Kepez İlçesi Şelale Mahallesi Düden Şelalesi önünde meydana geldi. Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bir otomobil ve içerisindeki 3 kişiden şüphelenince durdurup kimlik kontrolü yapmak istedi. Polisleri gören şüpheliler, araçla kaçmaya başladı. Yarım saatten fazla süren kovalamacada kaçamayacaklarını anlayan şüpheliler, otomobili terk ederek yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Ancak polis N.E., Ş.I. ve E.P. adlı 3 şüpheliyi kısa süren kovalamacanın ardından yakalayıp gözaltına aldı.

Polis, şüphelilerin otomobilinde yaptığı aramada 19 kilo 192 gram esrar maddesi ele geçirdi. Zehir tacirleri N.E., Ş.I. ve E.P. sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği'ne götürüldü. Şüphelilerin, esrarı Şanlıurfa'dan kente getirdikleri ve Zeytinköy olarak bilinen Yeşildere Mahallesi'nde sokak satıcıları aracılığıyla satmaya çalıştığı belirlendi.

İfadelerinin ardından 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek' suçundan adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.