İstanbul’da ellerindeki jamer cihazını kullanarak park eden otoların kilitlenmesini engelleyerek hırsızlık yapan iki kişiyi yakalamak için polis operasyonu düzenlendi. Polis olay yerlerindeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek zanlıların eşkallerini belirledi. Görüntülerde araçlara girerek hırsızlık yaptığı görülen kişinin eski sabıkalı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis Ahmet Serkan D.’yi yakalamak için harekete geçti. Zanlının Silivri’den bir otomobil kiraladığı öğrenildi. Bunun üzerine araç takip sistemi ile takip edilen bu araç Bağcılar’da durduruldu.


SAHTE KİMLİK OYUNUNU CEP TELEFONU BOZDU


Durdurulan otomobildeki kişi isminin Ahmet Serkan D. olmadığını söyleyerek polise başka bir kimlik gösterdi. Aracı kullanan kişi ısrarla Ahmet Serkan D., olmadığını söylemesi üzerine onlardan fark ettirmeden uzaklaşan bir polis, daha önceden tespit ettiği zanlının cep telefon numarasını aradı. Kendisiyle ilgilenen polislerden müsade isteyerek cep telefonu bakan Ahmet Serkan D., arayanın polis olduğunu anlayınca suçunu itiraf etti. Cezaevi firarisi olduğu için sahte kimlik kullandığını söyleyen Ahmet Serkan D., Asayiş Şube Müdürlüğünde gözaltına alındı.


Oto hırsızlık Büro Amirliğinde sorgulanan Ahmet Serkan D., ile Fatih Y., hakkında 3 ayrı hırsızlık dosyası hazırlandığı öğrenildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramada çok sayıda çalıntı eşya ile jamer cihazları ele geçirildi.


Zanlılar çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.