CHP Mersin İl binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi ellerinde meşaleler ve üzerinde ‘Fikirlerimizden korktuklar. Korktuklarını yaktılar. Yakamadıkları burada’ yazı pankart taşıyarak yürüdü. Aralarında CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı’nın da bulunduğu grup, İstiklal Caddesinden başlayan yürüyüş sırasında ‘Sivas’ın ateşi AKP’yi yakacak’, ‘Failler bulunsun, hesap sorulsun’, ‘Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek’ sloganları atarak Atatürk Caddesine kadar yürüdü. Burada bir süre bekleyen grup arasında bulunan Gençlik Kolları üyesi Berk Özçelik, 19 yıl önce yaşanan insanlık dışı olayın ardından Sivas davasının zaman aşımı nedeni ile düştüğünü hatırlatarak, “35 canımızı katledenlerin işledikleri insanlık suçu sebebiyle cezalandırılmasının gerektiğine inanıyor ve mahkemenin aldığı bu kararı tanımıyoruz. Adalet herkese gerekli ve vazgeçilmezdir bundan dolayı biz CHP'liler adalet istiyoruz. Keza adalet yerini bulmazsa zulüm yapanlar, haksızlık yapanlar, katiller, caniler zamanaşımı sebebiyle ceza almaktan kurtulacak bu durum ülkeyi karanlığa sürüklemeye devam edecektir ve yeni katliamlar kaçınılmaz olacaktır. Biz hukukun üstünlüğüne inanan CHP’li gençler olarak, bu utançla ülkemizi yarınlara götürmek istemiyoruz. Madımak’ta yanan ateşi söndürmek için adalet istiyoruz ve haykırıyoruz; ülkemizde adalet yerini buluncaya dek mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu. 

Ardından söz alan CHP Gençlik Kolları MYK üyesi Toprak Hünkar Çalışkan ise yaşanlardan 19 yol sonra adalet sisteminin yobazları ve katilleri cezalandırmalarını beklediklerini belirterek, "Maalesef onlar ateşi söndürmek yerine davayı düşürmekle körüklediler. Ama herkes bilsin ki, zalimin mazlumu yaktığı ateştir. Mazlumu yakan ateş gün gelir herkesi yakar” dedi.

CHP İl Başkanı Yılmaz Şanlı ise 19 yıl önce Türkiye’de bir insanlık dramının yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi: “35 canımızı diri diri yaktılar. Yakanları önce savundular, avukatlıklarını yaptılar. Önce Ak Parti’den milletvekili, sonra Anayasa Mahkemesi’ne üye ve bakan yaptılar. 9 yıllık Ak Parti iktidarında bu katillerden hesap sormadılar. Ey Ak Parti, adın Ak Parti ama sen adaletten kaçan bir partisin. 9 yıldır insanları yakanlardan hesap sormadın. Senden hesabı, Mersin, Ankara, İzmir. İstanbul, Türkiye ve halk soracak.”



ME (SÜ/RT)