Çorlu Belediyesi, alınan karar doğrultusunda şehir içindeki oto galericilerinin kent dışında satış yapmasına karar verdi. Bunun üzerine zabıta ekipleri, Omurtak Caddesi üzerinde ikinci el otomobil satışı yapan Mehmet Erbil’e ait galeri dükkanını geçen Cuma günü mühürlendi. Erbil bugün tekrar dükkanını açınca, zabıta ekipleri burayı tekrar mühürleyerek kapatmak istedi. Erbil, bunun üzerine bidon içindeki benzini döktü ve elindeki çakmakla yakma tehdidinde bulundu. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Erbil’i eyleminden vazgeçirmeye çalıştı. İşyerinin Cuma günü mühürlendiğini belirten Erbil, şöyle dedi:

"Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’dan ek süre istiyorum. Yeni geçeceğimiz yerin elektriği yok, suları akmıyor. Bize süre verin diyoruz. Zorluk çıkarmıyoruz. Ama çık denince çıkılmıyor. Taşınacağımız yerin daha elektriği ve suyu yok. Şimdiye kadar 4 kere mühürlediler, yeniden mühürlemeye geldiler."

Polis ve zabıta ekipleri, işyerinin mühürlenmeyeceğini belirtmesi üzerine Erbil, elindeki benzin bidonunu ve çakmağı polise teslim etti ve ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.



MY(LK/İD)