Bakanlar Kurulu kararı alınarak üniversitelerde öğrencilerden alınan harç ücretleri kaldırılmasının ardından Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bugün basın toplantısı düzenledi. Yaşanan depremlerin ardından YYÜ öğrencilerinden harç alınmaması için başvuruda bulunup yardım kampanyası başlatan Rektör Prof. Dr. Battal, harçların kaldırılmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Özellikle bölgedeki üniversitelerde okuyan öğrencilerin önemli kısmının harç ücretlerini yatırmakta zorluklar çektiğini anlatan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimizin durumunu iyi olmadığı için daha önce harçların kaldırılmasıyla ilgili başvuruda bulunmuştuk. Öğrencilerimizin harçlarını ödeyebilmek için kampanya da başlatmıştık. Dün itibariyle Bakanlar Kurulu kararıyla normal öğretim ile açık öğretim harç ücretleri kaldırıldı. İkinci öğretim ücretleri ise mevzuat açısından farklı bir statüde olduğu için Meclis'ten kanun çıkarılmak suretiyle kaldırılması gerekiyor. Bugün itibariyle normal öğretimdeki harçların kaldırılmasıyla birlikte 3 milyondan fazla öğrenci bundan yararlanacak. Çok önemli bir şey bu. Harçları ödeyemeyecek durumda olan öğrencilerimiz vardı. Bundan dolayı başta sayın Başbakanımız olmak üzere bütün bakanlara teşekkür ediyoruz. Çok olumlu, çok doğru bir karar. Öğrencilerimizin birçoğu harçları yatırmakta zorlanıyordu. Şimdi gelip herhangi bir harç ödemeden kayıtlarını rahat rahat yaptıracaklar."



MÇ(FE/SS)