Geçen yıl Van'da meydana gelen depremin ardından YYÜ de yaralarını sarmaya çalışıyor. Bütün binalarını elden geçiren YYÜ, yeni yurtlar yaparak da kontenjanlarını artırdı. ODTÜ Eymir Vakfı, İş Bankası ve YYÜ tarafından 8 bin 850 yatak kapasiteli yurt yapıldı. Yurtların yapımı devam ederken, öğrencilerin mağdur olmaması için 17 Eylül'de açılacak olan YYÜ'nün seneto kararıyla 30 Ekim'de başlama kararı aldı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, devam eden yurt inşaatlarının ve binalardaki güçlendirme çalışmalarının henüz devam ettiğini söyledi. Prof. Dr. Battal, "Hem yurt inşaatları henüz tamamlanmadı. Binalarda da güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Bizde ögrencilerimizi buraya kadar getirip mağdur etmemek istedik. Bu nedenle 2012-2013 eğitim ve öğretim yılını 30 Ekim'de başlama kararı aldık" dedi.

BİLET ALAN ÖĞRECİLERİN MAĞDURİYETİ

Prof. Dr. Battal, bazı öğrencilerin Van'a gelmek üzere promosyonlu bilet aldıklarını ve mağdur olduklarını belirtmesi üzerine de "Bu konuda üniversitenin yapabileceği birşey yok. Öğrencilerimiz buraya gelip daha çok mağdur olacaklardı. Biz onlara kalabilecekleri en güzel ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor" diye konuştu.