ÖSYM, geçen hafta LYS sonuçlarını açıkladı. Birçok üniversitenin kontenjanında boşluk olurken, geçen yıl 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen depremlerle sarsılan Van YYÜ, Türkiye'nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri oldu. Geçen yıla oranla öğrenci sayısını artıran YYÜ, yerleştirmede kontenjanını yüzde 90 doldurdu. Van YYÜ Rektörü Prof. Battal, depremlerin ardından hızlı bir yapılanma içerisine girdiklerini belirterek, Türkiye'de öğrencilere yurt sağlama kapasitesi açısından Türkiye'nin önde gelen üniversitesi olduklarını, öğrenci ve velilerin bunu yakından takip ettiğini söyledi. Bu yıl YÖK'e 5 bin 780 kontenjan bildirdiklerini ve 5 bin 218'inin dolduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Battal, şöyle konuştu:

"Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarı diliyorum. YYÜ depremin ardında yeni eğitim sezonu için hazırlıklarını sürdürdü. 2012- 13 sezonunda yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemiz geçmişe oranla daha yüksek öğrenci alacak. Önceki yıllara oranla mukayese yaptık. YYÜ'ye yerleştirme oranları daha yüksek. Deprem ardından yaptığımız çalışmaların öğrenciler tarafından dikkatle takip edildiğini gördük. Yurt kapasitesinin arttırılması, daha güvenli dersliklerin yapılması, yeni dersliklerin eklenmesi öğrencilerin daha çok üniversitemizi tercih etmesini sağladı. Yüzde 90 oranında yerleştirme oranı sağlandı. Yerleştirilmeyen bölümler; Fizik, Kimya, Matematik, Biyoloji. Bu bölümlere Türkiye genelinde tercihler az. Ancak, bu oranlar da bizde Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu da Van'da depremin izinin hissedilmediğini gösteriyor. Ek yerleştirmelerin açıklanması ardından yüzde 90 olan oranın yüzde 95 olmasını bekliyoruz."

Ek yerleştirmelerde de Eczacılık Fakültesi için öğrenci alımı da olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Battal, "Fakülte bu yıl ilk kez açılacağı için 40 öğrenci talep ettik. Gelecek yıllarda bu rakamı arttırabiliriz. Üniversitemizde bir hukuk fakültesinin açılması şart. Önümüzdeki dönemlerde bu bölümü açmayı da hedefliyoruz" diye konuştu.



DHA(FE/İD)