Çevrenin korunması, iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında geçen 7-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen kampa, 28 kıyı ilinden, seyahat yapmaya ve spora elverişli 1'er muhtar katıldı. Muhtarlara, denizlerin ekolojik ve ekonomik önemi, deniz kirliliğinin önlenmesi ve denizlerin korunması ile özel koruma alanları ve yaban hayatı konusunda bilgiler aktarıldı. Yüzme dersi de alan muhtarlar arasında kampın son gününde yüzme yarışı düzenlendi. Zonguldaklı muhtar 47 yaşındaki Tuncay İnam, yarışmada 1'inci oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzmenin yanında, kamptaki seminerler ve etkinliklerde başarılı olan Tuncay İnam'ın muhtarlık yaptığı Zonguldak'ın Devrek İlçesi'ne bağlı Bük Köyü'nde çevre bilinçlendirme toplantısı yapılmasına karar verdi.

150 hane, 460 nüfusa sahip Bük Köyü'ndeki kullanılmayan Bük Mahmut Bayraklı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı Murat Turan, Çaydeğirmeni Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Satılmış Gebeş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, çevre köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda, doğal kaynaklar ve çevrenin korunması, çevre bilinci konusu ele alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Serpil Durak, çevre bilinci konusunda köylülere bilgi verdi.

Muhtar Tuncay İnam, kamptaki başarısı nedeniyle toplantının köyünde yapılmasından son derece mutlu olduğunu söyledi. Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve Daire Başkanı Murat Turan, muhtar Tuncay İnam'ı plaketle ödüllendirdi.



DS(EE/BT)