2 çocuk babası Halis Akkoç, 5 yıl önce sol elinde uyuşma olması nedeniyle gittiği Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde 60 yaşın altındaki kişilerde çok nadir görülen Parkinson hastalığına yakalandığını öğrendi. Zaman içinde titreme nöbetleri, hafıza kaybı ve bayılmalar nedeniyle çalışamayacak duruma gelen Halis Akkoç, Parkinson hastalığına bağlı yüzde 70 iş gücü kaybı olduğuna dair doktor heyeti raporu alıp, malulen emeklilik için SGK'ya başvurdu, ancak kabul edilmedi.

"GÜNDE 26 İLAÇ ALIYORUM"

Akkoç, "Ben günde 26 tane ilaç içiyorum. Çok ağır ilaçlar kullanıyorum. Kendi ihtiyaçlarımı görmekten bile aciz durumdayım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Halis Akkoç'un zor günlerinde yaşama bağlanması için çırpınan Hatice Akkoç ise eşinin hastalığı nedeniyle maddi ve manevi yönden çok zor günler geçirdiklerini belirtti. Hatice Akkoç, "Özellikle son bir yıldır yakınlarımızın, çevremizdeki dostlarımızın desteği ile geçiniyoruz. Ancak bu nereye kadar sürecek ? Eşim emekliliği hak ettiği halde, emekli etmiyorlar. Muhtaç duruma düştük, bize yardım edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

BULGULAR, ARIZA HASTALIK LİSTESİNDE DEĞİL

SGK yetkilileri ise Akkoç'un raporunda yazan bulguların birçoğunun SGK'nın 'Arıza Hastalık Listesi'nde bulunmadığını belirtti. Listede olmayan bulgularla yüzde 100 çalışamaz raporu dahi olsa, hiç kimsenin malulen emekli edilemeyeceğini belirten yetkililer, Akkoç'un da bu yüzden emekli edilemediğini bildirdi.