AÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın sağlığıyla ilgili hiçbir sıkıntı olmadığını, beslenmesinin normal olduğunu belirtti. Prof. Dr. Özkan, "Uğur'un uyumu çok iyi, bizimle iyi anlaşıyor, servisteki arkadaşlarla da gayet iyi anlaşıyor. Espriler yapıp, televizyon izliyor. Daha çok DVD'de komedi filmleri seyrediyor" dedi.

Prof. Dr. Özkan, Acar'ın günlük yaşamına dönebilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğunu, normal takvime göre, ameliyatın üzerinden 1 ay geçtikten sonra basının karşısına çıkarılacağını dile getirdi. Prof. Dr. Özkan, "Uğur'a yüz nakli yapılmasının üzerinden 20 gün geçti. Yani 10 gün kadar sonra Uğur'u basının önüne çıkaracağız. Yine ameliyattan 45 gün sonra taburcu edilmesini öngörmüştük. Buna göre de Uğur 25 gün sonra taburcu edilerek, evine gönderileceğini söyleyebilirim" diye konuştu. Uğur Acar'ın yüzündeki ödemin azaldığına değinen Prof. Dr. Özkan, şu bilgileri verdi:

"Yüz nakli yapılalı 20 gün oldu. Bu geçen günler sonrasında yüzündeki fiziki ödem çok azaldı. Bu önemli. Artık Uğur daha kabul edilebilir bir görünüme sahip. Öncesi de çok güzeldi zaten, ama bundan sonra yüz daha da oturacak, ödemi azalacak. Örneğin bir kişi kaza geçirdiğinde ve yüzünde kırıklar oluştuğunda, şişkinliğin geçmesi için 6 haftaya ihtiyaç duyulur. Biz de bu sürecin geçmesini bekliyoruz. Süreç beklediğimiz gibi gayet güzel geçiyor. Uğur'un yüzündeki dikişler tamamen alındı."

ATİLLA KAVDIR YOĞUN BAKIMDA

Uğur Acar ile aynı gün, çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın tedavisine yoğun bakım servisinde devam edildiğini kaydeden Prof. Dr. Özkan, şöyle devam etti:

"Hep söyledik. Kavdır'ın durumu riskli, ama hiç kötüye gitmedi. Toparlasın diye bekliyoruz. Bu da yavaş yavaş olacak. Yoğun bakımdaki arkadaşlarımız üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Atilla Kavdır gayet iyi, her gün bir öncekinden çok daha iyi oluyor. Bu bizi sevindiriyor ama yoğun bakımdan çıkmadığı sürece, oradan tamamen bağımızı koparmadığımız, yani hastayı bize teslim etmedikleri sürece her zaman kritik durum olduğunu biliyoruz. Onun için arkadaşlarımız yoğun çalışma yapıyor. Kavdır'ın servise geçişine yoğun bakımda görevli arkadaşlarımız karar verecek. Onların bu kararından sonra Atilla'yı biz teslim alacağız."