İstanbul'da intihar eden Moldova asıllı Türk vatandaşı 2 çocuk annesi Olga Aygün'ün bağışlanan organlarıyla 17 Mart'ta Ankara'da yüz nakli yapılan Hatice Nergis, taburcu edildi. Yaklaşık 3 ay sonra Kahramanmaraş'ın merkez Ayaklıcaoluk Köyü'ndeki ailesinin yanına gelen Nergis, yakınları tarafından karşılandı. Evine geldiği için çok mutlu olduğunu belirten Hatice Nergis, kendini çok iyi hissettiğini ve moralinin de çok yüksek olduğunu söyledi.

Her şeyin yolunda gittiğini ve daha da iyi olacağını belirten Nergis, "Şu anda yüzümde bir miktar daha ödem var. İnşallah onlar da giderse daha da iyi olacağım" diye konuştu. Köye geldiğinde evin balkonuna çıkarak etrafı seyrettiğini anlatan Nergis, "Ailemi çok özlemiştim. Onlara kavuştum. Çok güzel duygular yaşadım. Eve döndüğümde balkona çıkıp etrafı seyredince içim açıldı, insanın evi gibi yok. Ağaçlara, doğaya baktım. Huzur buldum. Tedavim bitince önce yarım kalan eğitimimi tamamlayacağım ardından iş hayatına atılmak istiyorum" dedi.

Gazetecilerin, 'Yeni yüzünü beğendin mi?' sorusu üzerine Nergis, şunları söyledi:

"Kendimi beğendim. Öncelikle ameliyatı gerçekleştiren ekibe çok teşekkür ediyorum. Ancak böylesi bir ameliyat büyük bir cesaret istiyor. Çok mutluyum ve önceki hayatımdan kat kat daha iyiyim. Eğitim ve iş hayatına atıldıktan sonra yaşadıklarını anlatan bir kitap yazmayı planlıyorum."

Hatice Nergis, imkan bulduğu takdirde organ bağışında bulunan aileyi de ziyaret etmek istediğini sözlerine ekledi.



MNŞ(BK/CK)