Tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakultesi'nden 3 ay sonra taburcu edilen ve bayramı geçirmek için İzmir'in Kiraz İlçesi'ne bağlı Sırımlı Köyü'ndeki ailesinin yanına gelen Turan Çolak, önce Ak Parti Kiraz İlçe Teşkilatı Lokali’ndeki, ardından da Belediye Düğün Salonu’ndaki bayramlaşma törenlerine katıldı.

Törenin ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırı yıldırım ile telefonda konuşan Turan Çolak, yeni yüzü ile memleketi Kiraz’a geldiğini, ailesiyle hasret giderdiğini söyledi. Bakan Yıldırım’ın bayramını kutlmayan Çolak, kendisine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti.

Çolak’ın bayramanı kutlayan Bakan Yıldırım da, yüz nakline vesile olan ve talihsiz şyekilde yaşamını yitiren Tevfik Yılmaz’ı da anarak, Çolak’ı Yılmaz’ın yaşattığını söyledi. Bakan Yıldırım, Çolak’tan iyileştikten sonra Yılmaz’ın ailesini ziyaret etmesini istedi.

Çolak’ın ameliyatının tıp tarihine geçtiğine dikkati çeken Bakan Yıldırım, "Türk doktorlarının büyük başarısı, senin inancın ve azmin sonucunda ameliyat tamamlandı. Türkiye seni yüz nakli ile tanımış oldu. Kiraz’ı tanıdı. Artık geleceğe yönelik plan kurman lazım” dedi.

Çolak’ın bunun üzerine evlenmek istediğini ancak kendisinden ev istediklerini söylemesi üzerine Bakan Yıldırım, “O da olacak, yavaş yavaş düğün hazırlıklarını yap artık. Filinta gibi yakışıklı adamsın. Sen yeter ki yola çık. Senden ev istiyor olabilirler, o da olur. Önemli olan sağlık. İnşallah Allah yardımcı olur. Biz de elimizden geleni yaparız. Yeter ki sen sağlığına kavuş” diye yanıt verdi.

TREN İSTEDİ

Bakan Yıldırım, Çolak’ın memleketi Kiraz’a tren istediklerini de söylemesi üzerine, “Sen işi çabuk kaptın. Tren pqrojeleri yapılıyor. Projeler tamamlandıktan sonra tren Ödemiş’ten Kiraz’a uzanacak. Proje ihalesini yaptık. O bitince yapımına başlayacağız. Sen de gelip çalışacaksın” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, AK Parti Kiraz İlçe Teşkilatı başkanına Çolak’ın ailesine erzak yardımında bulunulmasını da istedi.

YAŞADIKLARINI KALEME ALMAK İSTİYOR

Çolak, daha sonra vatandaşlarla da bir süre sohbet edip, gazetelerde hakkında çıkan haberleri okudu. 24 Ağustos’ta tedavisbine devam etmek için tekrar Antalya’ya döneceğini belirten Çolak, “Üç ay daha tedavi göreceğim. Bir yıl sonra normal yaşantıma kavuşacağım. Çiğ sebze, tatlı, yeşillik gibi besinler tüketmem yasak. Günde 25 çeşit ilaç kullanıyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Yeni yüzümle ilk bayramımı yaşıyorum. Herkesin tepkisi çok güzel. Bu beni mutlu ediyor. 35 yaşındayım ve bugüne kadar iyi kötü birçok şey yaşadım. Bir gün tüm yaşadıklarımı kaleme alarak bir kitap yazmak istiyorum” dedi.

AE(İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)