Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dün sabaha karşı kompilakasyonlar nedeniyle nakilli sağ bacağı alınan 34 yaşındaki çift kol nakil hastası Atilla Kavdır'ın ailesi, doktorların, "Öğlenden sonra hastanızı görme ihtimaliniz var" haberi üzerine hastaneye geldi. Hastaneye önce eşi Ayşe Kavdır ve kızı 10 yaşındaki Ayşe Esra, ardından 15 yaşındaki oğlu İbrahim Kavdır geldi. Atilla Kavdır'ın annesi Ayşe Kavdır, hastaneden bir an olsun ayrılmazken, öğle saatlerinde baba İbrahim Kavdır ve teyzesi Hatice Aba geldi.

Henüz 11 yaşındayken güvencin uçurmak için çıktığı inşaatta yüksek gerilim hattına uzattığı demir çubuktan geçen elektrik akımı nedeniyle iki kol ve bir bacağını kaybeden Atilla Kavdır'ın 15 yaşındaki oğlu İbrahim Kavdır, "Ona doya doya sarılmak isterim" dedi. Ameliyat olmadan önce babasına karnesini gösterdiğini, kendisini tebrik edip öptüğünü anlatan oğul Kavdır, nakilden bir gün sonra haberdar olduğunu anlattı. Babası Attila Kavdır'a daha önce kol naklinin gündemde olduğunu fakat ailenin uzuvları bağışlamaktan son anda vazgeçtiğini anlatan İbrahim Kavdır, "Ondan sonra babam nakil olmak istemedi. Zor ikna oldu" dedi.

Nakli ilk duyduğu anda babasını kaybetme korkusu yaşadığını anlatan İbrahim Kavdır, "Elele tutuşup gezmek isterim. Seviniyorum, çok mutlu oluyorum" diye konuştu. Babasının, 'kolları yokken' kendi traşını olabildiğini, özel tasarım 2009 model motosikletini kullandığını ama telefonla konuşurken zorlandığını anlatan İbrahim Kavdır, heyecanlı ve aynı zamanda mutlu olduğunu söyledi.

Kızı Ayşe Esra Kavdır, babasının elini tutmak istediğini ama doktorların izin vermediğini söyledi. 10 yaşındaki Ayşe Era, "Babamın artık bayramlarda öpebileceğim bir eli var. Bayramlarda elini öpeceğim" dedi.

Çift kol nakil hastası Atilla Kavdır'ın babası İbrahim Kavdır, oğlunun her işini kendisinin yaptığını söyledi. Motosikletinin arkasına eşini ve çocuklarını bindirip gezintilere çıktığını anlatan Baba Kavdır, "Şimdi çok memnunuz. Kendisi düğünlerde ortaya çıkıp oynamayı çok istiyordu. Onu yapabilecek" dedi. Duygulu ve sevinçli olduklarını anlatan baba Kavdır, yaşadığı sağlık problemlerini gerekçe göstererek oğlunun yoğun bakımda görmeyeceğini söyledi.

Hayati tehlike olmadığı sürece her ihtimale hazırlıklı olduklarını anlatan baba Kavdır, AÜ Organ Nakil Merkezi Koordinatörlüğü'nden haberin akşam yemeğinde geldiğini anlattı. Oğlu nakilden vazgeçmek aşamasındayken, "Bu fırsat bir daha gelmez" diyerek ikna ettiklerini belirten İbrahim Kavdır, "İyi ki gelmişiz" dedi. Baba İbrahim Kavdır, Cihan Topal'ın çift kol naklini gördükten sonra nakil için karar verip bekleme listesine yazıldıklarını, Eylül ayında bir vericinin çıktığını ama son anda ailenin bağıştan vazgeçtiğini söyledi.