Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar, tedavisinin sürdüğünü, ancak eğitimine devam etmesi için hiçbir engel kalmadığını belirtti. Açık Öğretim Lisesi birinci sınıfa kaydını yaptıran Acar, “Burada bulunmak benim için hayaldi, gerçek oldu. 6 yıl zorunlu olarak ara verdiğim öğrenimime devam edebileceğim için çok heyecanlıyım" dedi.

ALTI YIL ARADAN SONRA ÖĞRENCİ OLDU

Eğitimine zaman zaman ara vermenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen ilköğretim mezunu Uğur Acar, “Okumayı, okula gitmeyi çok seviyorum. Fakat elimde olmayan nedenlerle öğrenimime ara veriyordum. Hatta ilköğretim okuluna giderken de 2 yıl İstanbul'da tedaviye gittim. Artık yeni yüzümle yeni bir hayata başladım. Bugün benim için çok mutlu bir gün" diye konuştu.

DOKTOR, POLİS YA DA FUTBOLCU OLMAK İSTİYORDU

En büyük isteğinin lise öğrenimini tamamladıktan sonra üniversiteye girmek olduğunu söyleyen Uğur Acar, “Çocukluğumda doktor, polis ya da futbolcu olmayı istiyordum. Şimdi ise hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Önümüzdeki günlerin bana ne sürprizler hazırladığını bilmiyorum. Belki de hiç düşünmediğim bir mesleğe sahip olur, o işi yaparım. Önemli olan eğitimini aldığım mesleği yapabilmek" diye konuştu.

Yeni okulunda yılda 3-4 kez sınava gireceğini aktaran Uğur Acar, “Ders seçimimi yaptım. Derslerime çalışıp zamanında okulumu bitireceğim. Uzatmak istemiyorum. Hocamdan bilgi alırken eski günlerime döndüm. İçimden Allaha şükürler olsun diye dua ettimö şeklinde konuştu.

Muratpaşa Lisesi'nin Açık Öğretimden sorumlu Müdür Yardımcısı Haydar Yıldırım, okullarına başvuran Uğur Acar'a öğrenci kimlik belgesini verdiklerini belirterek, "Uğur'un bu davranışının başkalarına da örnek olmasını diliyoruz. Uğur'a öğrenim hayatında başarılar diliyorum" dedi.