Uşak'ta intihar sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki lise öğrencisi Tevfik Yılmaz'ın yüzünün nakledildiği Turan Çolak, tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden izin alarak bir haftalığına İzmir'in Kiraz İlçesi Sırımlı Köyü'ndeki baba ocağına geldi. Ameliyattan sonra oğlunu ilk kez görecek olan anne Necibe Çolak, heyecan içinde beklerken, Turan Çolak'ı karşısında görünce gözyaşlarını tutamadı. Doktorların getirdiği yasak nedeniyle annesine sarılamayan Turan Çolak, "Ağlama anne ağlama. Evime dönebildiğim için çok mutluyum" dedi. Ramazan Bayramı'nı ailesiyle geçirmek istediğini ifade eden Çolak, "Annemi, babamı, kardeşlerimi, yeğenlerimi, köyümü çok özledim. Kendimi çok iyi hissediyorum. Kimseye sarılamıyorum çünkü temasta bulunmam yasak. 24 Ağustos Cuma günü tekrar Antalya'ya döneceğim. Doktorum 3 ayı atlattıktan sonra daha iyi olacağımı söyledi" dedi.

EVLİLİK HAZIRLIKLARI

Artık yeni bir hayata başladığını ve dünya evine girmek istediğini belirten Çolak, "Biri ile tanıştım ve şu an çok erken olduğu için ismini açıklamıyorum. Kendisi İzmirli değil. Kavga dövüş ile başladık ama sonunun güzel olacağını düşünüyorum. Buradan onun bayramını da kutluyorum. Bu Ramazan Bayramında bana oğullarının yüzünü bağışlayarak, hayata yeniden başlamamı sağlayan aileyi ziyaret etmek istiyordum. Fakat temas etmem yasak ve ellerini öpemeyeceğim için ertelemek zorunda kaldım. Yine tekrar tekrar teşekkür ediyorum, onlara minnettarım" dedi.

BAYRAM ŞİMDİ DAHA ANLAMLI

Anne Necibe Çolak da, "İsimlerini hatırladığım ve hatırlamadığım, aylardır bize yardımcı olan, yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. Oğlumu sağlıklı, dimdik gördüm ya, artık sevinç gözyaşları döküyorum. Bizim için bayram kelimesi şimdi daha anlamlı" dedi. Baba Mehmet Çolak ve kardeşleri de çok mutlu olduklarını belirtti.



AE(AÖ/AAA)