Sefa Bozkuyruk, 2007'de av tüfeğinin elinde patlaması sonucu burun, üst çene, damak, üst dudak bölgesi ve yüzündeki dokuları parçalanan Hatice Nergiz'in 4 yılda 35 kez ameliyat olduğunu, sağlığına kavuşamayınca Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yüz ve burun nakli için müracaat ettiğini söyledi.

Bir fabrikanın yemekhanesinde aşçı olarak çalışan 35 yaşındaki Sefa Bozkuyruk, "Hatice, öğretmen olmayı çok istiyordu. Ama Ayaklıcaoluk Köyü İlköğretim Okulu'nun 7'nci sınıf öğrencisi iken tüfek kazasını yaşadı. Bu kaza nedeniyle eğitimine devam edemedi" dedi.

Kahramanmaraş'tan Ankara'ya ambulansla giderken Hatice Nergiz'in yanında olan Boykuyruk, Emine Nergiz'in yolculuk boyunca dua ettiğini vurgulayıp, "İnşallah nakil olur. Çok istiyorum, inşallah bir aksilik çıkmaz" dediğini kaydetti.

Genç kızın basası Hasan Hüseyin Nergiz'in de çok heyecanlı olduğunu anlatan Bozkuyruk, "Doktorlar yüz nakli ameliyatının başarılı geçtiğini söylediler. İnşallah yüzü düzelir, insan içine çıkar ve eğitimine kaldığı yerden devam ederek en büyük hayali olan öğretmenlik mesleğini yapabilir" diye konuştu.