Ankara'daki SGK Fiyatlandırma Komisyonu, Türkiye'nin ilk yüz nakli ve çift kol nakli operasyonlarının mimarı Prof. Dr. Özkan'dan bu operasyonlar için belirlenecek 'paket fiyatı' tespit etmek üzere öneri istedi. Bunun üzerine Prof. Dr. Özkan, çift kol nakli için 200 bin liranın, yüz nakli için de 250 bin liranın uygun olacağını bildirdi. Çeşitli üniversitelerden görüş alan Çalışma, Maliye, Kalkınma ve Sağlık bakanlıkları ile Hazine'den temsilcilerin katıldığı Fiyatlandırma Komisyonu, önümüzdeki haftalarda toplanarak bu operasyonlar için SGK'nın ödeyeceği rakamı belirleyecek.

Prof. Dr. Özkan, kendisinin yüz nakli için 250 bin liralık fatura gönderdiği yolundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. SGK'nın kendisinden öneri istediğini ve tahmini fiyatları gönderdiğini belirten Prof. Dr. Özkan, "Herşeyden önce hastalarımız henüz taburcu olmadı. Hal böyle iken, fatura kesip göndermemiz söz konusu olamaz" dedi.

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol da, kurumun daha önceden kalp nakli için 56 bin, karaciğer nakli için 77 bin ve böbrek nakli için 35 bin lira ödeme yaptığını söyledi. Çift kol, bacak ve yüz nakli için henüz fiyat belirlenmediğini belirten Erol, Fiyatlandırma Komisyonu'nun bu konuda çalışması olduğuna dikkati çekti.

Akdeniz Üniversitesi'nin yüz nakliyle ilgili fatura kesmesinin söz konusu olmadığını belirten Erol, "Fatura, hasta taburcu olduktan sonra kesilir. Ayrıca üniversite hastanesi bize her ayın 25'inde fatura keser. Yani yüz nakli olan Uğur Acar'ın taburcu olduğu ayın 25'inde fatura ortaya çıkar" diye konuştu.