Özellikle son 4 aydır yeterli yağmur düşmemesi nedeniyle Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi dibe vurdu. Kente 10 gün yetecek kadar su kalınca, geçtiğimiz yıllarda yaptırılan Sapanca Gölü'nden Yuvacık Su İletim Hattı ile bugünden itibaren su pompalanmaya başlandı.

Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin çok düştüğünü ve bu yüzden Sapanca Gölü'nden su çekilmeye başlandığını belirten Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram şunları söyledi:

"Bu yılın kurak geçmesi nedeniyle Yuvacık Barajı'nda 10 günlük su kaldı. Barajdaki su seviyesiyle şehre verilen suyu dengelemek için Sapanca Gölü'nden Yuvacık Arıtma Hattına su vermeye başlıyoruz. Bugün itibariyle alternatif su hattımızı devreye sokuyoruz. Şehir asla susuz kalmayacak. Geçtiğimiz yıllarda da bunu yapmıştık. Barajımızda şu anda 11 milyon metreküp su var. Geçtiğimiz yıl bu tarihlerde 20 milyon metreküp üstünde su vardı. Yuvacık barajına 75-80 bin metreküp su girişi var. Fakat şehre barajdan 360 bin metreküp su veriyoruz."

Su kalitesinde hiçbir değişiklik olmayacağını söyleyen Bayram, "Barajdaki su ve Sapanca suyunun analizleri yapılıyor. Arıtmayı inceleyen ekibimiz verileri inceledi. Su tadı ve kalitesi aynı olacak. Bir pompadan günlük 50-60 bin metreküp su basılacak. Daha sonra 4-5 pompa devreye sokulacak. Gelen yağış şehrin suyunu karşılar duruma gelinceye kadar gölden su vereceğiz" diye konuştu.



EA(MB/AAA)