Erzurum'un merkez Palandöken İlçesindeki TOKİ konutlarında oturan Aras ailesinin iki çocuğundan en büyüğü olan Yusufcan 2 yaşında yakalandığı kas erimesi hastalığı yüzünden yürüyemez oldu. Engeline karşın okuma isteğini kaybetmeyen Yusufcan'ı okutmak için ailesi büyük fedakarlığa katlandı. Engelli çocukları için uygun okul arayışına girdiler. Koşulları uyduğu için de TOKİ İlköğretim Okulu'nu seçen aile, çocukları Yusufcan'ı buraya yazdırdılar. Aras ailesi okul çevresinde de kiralık bir eve taşındı.

ÇİLE DOLU OKUL YOLU

Okul servislerinin minibüslerde asansör olmaması yüzünden kabul etmediği Yusufcan'ın okulu gidiş gelişi ise özellikle kışın, kar yağınca sorunlu oluyor. Hastalığı nedeniyle 50 kiloya ulaşan oğlu Yusufcan'ı yaklaşık 700 metre uzaklıktaki okuluna bel fıtığı olduğu için kucağında götüremediğini ifade eden Necmettin Aras şöyle konuştu:

"Kamu kuruluşunda asgari ücretle özel güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Yusufcan'ın tedavisi imkansız. Aile olarak bunu kabullendik. Artık bundan sonra onun için ne yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Yusufcan okumayı çok seviyor. Oğlumuzun en büyük ve tek isteği bu. Ben de bir baba olarak bedensel engelli öğrencilerin gittiğinde rahat edebileceği okulları araştırdım. Bunlardan biri de tekerlekli sandalye yolu ve asansörü olması nedeniyle TOKİ ilköğretim okulu idi. Okulun yanındaki bir eve taşındık. Her şey çok güzel olacak derken karşımıza Yusufcan'ın yol problemi çıktı. Görüştüğümüz öğrenci servisler Yusufcan'ın bedensel engelli olması nedeniyle taşımayı kabul etmedi. Oğlumu bir süre kucağımda götürüp getirdim. Ama bel fıtığım olduğu için buna daha fazla dayanamadım. Bulduğum bir tekerlekli sandalye ile eşim Sevda'nın da yardımı ile yaz- kış, kar-çamur, demeden götürüp getirmeye başladık. Başta belediyeler olmak üzere birçok kuruma dilekçe ile başvurdum. Okul yolundaki engellerin giderilmesini istedim. Hiç kimse cevap vermedi. Oğlum, öğleci olduğu için geceleri çalışıyor ve okula götürüp getiriyorum. Tek isteğimiz ailece çektiğimiz çile dolu bu okul yolunun bitmesi."

AKÜLÜ ARABA İÇİN MAVİ KAPAK KAMPANYASI

Geceleri ağrıları olduğu için her yarım saatte bir Yusufcan'ı yatağında çevirdiğini ifade eden 33 yaşındaki annesi Sevda Aras, hem oğlunun hastalığına, hem de yaşadıkları bu çileye çok üzüldüğünü belirtti. Oğlunun akülü bir arabaya sahip olması için okuldaki öğretmen ve öğrencilerin mavi kapak kampanyası düzenlediğini vurgulayan anne Aras, "Eşimin acil işi çıktığı için Yusufcan'ı tek başıma okula götürmek isterken iki kere düşürdüm ve yaralandı. Oğlumun bu halini gördükçe bir ana olarak yüreğim yanıyor. Yusufcan'ı 700 metre uzaklıktaki okula götürüp getirirken kan ter içinde kalıyoruz. Eşim eve giderken ben Yusufcan'ın beslenme saatine kadar okulda bekliyorum. Umarım ulaşım veya yol sorunumuz giderilirse biraz olsun rahatlayacağız" dedi.

HAYALİM ÇOCUK DOKTORU OLMAK

Her okula gidiş gelişinde fanatik taraftarı olduğu Galatasaray'ın bere ve kaşkolunu takan TOKİ İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Yusufcan Aras'ın en büyük hayali çocuk doktoru olup, kendisi gibi hasta çocukları tedavi etmek. Okulun en çalışkan öğrencilerinden birisi olan Yusufcan, "Annem ve babam bana, ben de onlara üzülüyorum. Annem ve babam beni okula getirip götürürken çok zorlanıyor. Umarım kısa sürede akülü arabam olur da onları bu çileden kurtarırım" diye konuştu.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)