Bosna-Hersek’in Banoviçi kasabasında yaşayan Saraybosna Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu ve şu anda yazarlık yapan Senad Haciç, geçen yol 10 Aralık günü kutsal topraklara gitmek için yürüyerek yola çıktı. Sırt çantasıyla birlikte 51 günde bin 500 kilometre yol yürüyen Senad Haciç, akşam 18.00 sıralarında Bulgaristan’ın, Türkiye’ye açılan Kaptan Andreova Gümrük Kapısı'nda ulaştı. Buradaki gümrük görevlililerine Mekke’ye yürüyerek gitmek için yola çıktığını anlatan Senad Haciç, görevlileri bir türlü inandıramadı. Yaklaşık bir saat gümrük kapısında bekletilen ve sırt çantası 3 kez aranan Senad Haciç, karşıya geçerek ulaştığı Kapıkule Sınır Kapısı’nda Türk polis memurlarına isyan etti. Adeta çılgına dönen ve bağıran Senad Haciç, Bulgaristan Gümrüğü’nde kendisine inanılmadığı için sürekli sırt çantasının arandığını söyledi. Kapıkule Gümrük Kapısı’ndaki beton zemini öperek dualar okuyan Senad Haciç’e Türk polis memurları su ve kahve ikram etti. Bir süre Türk gümrüğünde dinlenen Senad Haciç’i Edirne Mimar Sinan Vakıf yöneticileri karşıladı.

KAPIKULE BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Agresif tavırlarıyla dikkat çeken Senad Hajiç, bin 500 kilometre yol yürümesine karşın gümrükten zor geçebildiğini söyledi. Mekke’ye yürüyerek varmak için 51 gün önce yola çıktığını ve bir metre bile bir araca binmediğini kaydeden Hajiç, Kapıkule’ye ulaşmasının kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Dedelerinin Anadolu’dan gelerek Bosna-Hersek’e yerleştiğini ifade eden Senad Haciç, “Türkiye’yi ziyaret etmek benim için çok önemli. Çünkü benim dedelerim Anadolu'dan gelerek Bosna-Hersek’e yerleşmişler. O nedenle dedelerimin geldikleri toprakları da bu yolculuk kapsamında görecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Ben bu yürüyüşe Allah’a olan saygımı ve sevgimi göstermek, onun takdirini kazanmak için başladım. Mekke ve Medine’ye ulaştığımda bu bölgelerdeki insanlarımızın gelecekleri için çok dua edeceğim” dedi.

Gümrük işlemlerinin ardından yürüyerek Kapıkule Sınır Kapısı’ndan çıkan Senad Haciç, geceyi Mimar Sinan Vakfı’nda geçirecek.

6 BİN KİLOMETRE YÜRÜYECEK

Yolculuk boyunca yaklaşık 6 bin kilometre yol kat edeceğini ifade eden Haciç, 2012 yılının yaz aylarına doğru kutsal topraklara ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

EÖ.GB(LK/SSA)