Merzifon'da oturan lise ikinci sınıf öğrencisi Ali Oktay Sarıçoban, geçtiğimiz yıl Mart ayında geçirdiği trafik kazası sonucunda belden aşağısı felç oldu. Yatağa mahkum kalan Sarıçoban, 2 omurilik ve 1 kalça ameliyatı geçirdi. Sarıçoban 2.5 ay önce Samsun’da Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yataklı servisinde tedavi görmeye başladı. Yapılan tedavi sonrasında Ali Oktay Sarıçoban, ayağa kalkıp destekli yürümeye başladı.

"HİS VE GÜÇ YOKTU"

Sarıçoban’ın tedavisini yapan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Rabia Cerrah Karanfil, “Oktay hastanemize geldiğinde tamamen yatağa bağımlıydı ve belden aşağısında kesinlikle his ve güç yoktu. Ona yoğun bir rehabilitasyon tedavisi uyguladık. Robotik rehabilitasyon dediğimiz yöntemle yürümeyi yeniden öğretiyoruz. Beyne yürümeyle ilgili komutlar gönderiyoruz. Şu an destekli bir şekilde ayağa kalkıyor ve yürüyebiliyor. Çok azimli bir genç, ileride şimdiki halinden çok daha iyi duruma gelecek” dedi.

"YÜRÜMEYE BAŞLADIM"

Ali Oktay Sarıçoban ise hastaneye ilk geldiği duruma göre çok daha iyi olduğunu belirterek, “Bana yürümeyi yeniden öğretiyorlar. Önceden ayaklarımı dahi kıpırdatamıyordum. Şimdi yavaş yavaş destekle de olsa yürümeye başladım. Azimle çalışıyorum. İnşallah desteksiz yürüyeceğim” dedi.