Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Yetiştirme Yurdu'ndan kaçan ve kimliği belirsiz bir kişiyle girdiği ilişki sonucunda hamile kalan İ.B., Eskişehir'e gelerek daha önce tanıdığı 19 yaşındaki Ö.A.'nın kimlik bilgilerini kullanarak Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne yatışını yaptırdı. İ.B., geçen 1 Mayıs tarihinde Eskişehir Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde normal doğum sonucunda, 2 kilo 700 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi.

ARKADAŞININ İSMİNİ KULLANARAK DOĞUM YAPTI

Doğum yapan İ.B., aynı gün sabaha karşı bebeğini bırakıp hastaneden kaçtı. Hastane yetkilileri de durumu polise bildirdi. Polisler, hastane kayıtlarında adı yazılı olan Ö.A.'nın ifadesine başvurdu. Ö.A., kendisinin doğum yapmadığını, böyle bir olayla ilgisinin olmadığını söyledi.

GÜVENLİK KAMERASI ELE VERDİ

Polisler hastanenin güvenlik kamerasından doğum yapıp hastaneden kaçanın 17 yaşındaki B.İ. olduğunu belirlendi. Yapılan çalışmalar sonucunda B.İ. de polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan ve hakkında 'Başkasının kimlik bilgilerini kullanmak' ve 'Bakıma muhtaç çocuğu terk etmek' suçlarından yasal işlem yapılan B.İ.'nin dünyaya getirdiği bebekle ilgili olarak, "Bebeğin babasının kim olduğunu bilmiyorum. Erkek arkadaşlarımdan biridir. Bu konuda kimseden şikayetçi değilim. Kendi rızamla ilişkiye girdim. Doğum yaparken de daha önceden tanıdığım kız arkadaşımın haberi olmadan kimlik bilgilerini kullanıp hastaneye yatışımı yaptırdım" dediği öğrenildi.

Kaldığı Bursa'daki yetiştirme yurdundan yaklaşık 40 kez kaçtığı belirtilen İ.B., ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. İ.B.'nin dünyaya getirdiği ve halen hastanede gözetim altında tutulan bebeğin ise Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yuvaya verileceği bildirildi.