Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yurt Mahallesi'ndeki yurtta kalan F.G. ile A.T. adlı kızlar 6 Kasım'da 2012'de kaçtı. Merkez Park'a giden kızlardan F.G., burada 19 yaşındaki S.B. ile tanıştı. Sonra da birlikte S.B.'nin Gülbahçesi Mahallesi'ndeki evine gittiler. F.G. burada da S.B.'nin 16 yaşındaki erkek kardeşi H.B. ile tanıştı. 2 gün bu evde kalan F.G., H.B.'ye kendisini Merkez Park'a bırakmasını istedi. Birlikte parka giden ikili burada bir süre oturup sohbet ettikten sonra iddiaya göre F.G., H.B.'ye "Senden hoşlanıyorum" dedi. Bunun üzerine tekrar eve dönmeye karar verdiler.

AĞAÇLIK ALANDA VE EVDE CİNSEL İLİŞKİ

Eve giderken yollarının üzerindeki ağaçlık alanda cinsel ilişkiye girdiler. Ayrıca gittikleri evde de toplam 12 kez cinsel ilişkide bulundular. Yurt yetkililerinin haber vermesi üzerine kayıp olarak aranan F.G. adlı kız çocuğu ekipleri tarafından 16 Kasım'da sokakta yürürken bulundu. 10 gün içerisinde F.G.ile yaklaşık 12 kez cinsel ilişkiye girdiği ileri sürülen H.B. de yakalanarak gözaltına alındı.

İfadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan H.B. hakkında 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından iddianame hazırlandı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede H.B.'nin 30 yıla kadar hapsi istendi. Yaşından dolayı ceza indirimi de istenen H.B.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


MKA(BK/AK)