Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bünyesindeki yetiştirme yurdu, çocukevleri ve Sevgi Evleri’nde kalan çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora alıştırmak amacıyla Toplum Merkezi’nde 2010 yılında futbol kursu açtı. Kursa, 65 çocuk katıldı. Dört gruba ayrılan sporcular haftanın 4 günü antrenör Muharrem Kazer eşliğinde 4 saat halı sahada antrenman yaptırıldı. Antrenmanlarda ve yapılan hazırlık maçlarında göz dolduran sporculardan, 12’si şu an amatör kümede mücadale eden Manisa Gençlerbirliği ve Mütevellispor futbol takımlarında top koşturuyor.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, futbol kursuyla tek amaçlarının kendi bünyeleri içinde koruma altında olan çocukları spora alıştırmak ve gelecekte başarı birer futbolcu yapmak olduğunu söyledi. Konan, Toplum Merkezi’nde çeşitli spor dallarında çocuklara kurslar verdiklerini belirtti. Konan, "Ancak en büyük ilgiyi futbol kursumuz görüyor. Futbol kursumuza katılan 65 çocuğumuzdan 4’ü çocukevi, 6’sı Sevgi Evi, 6’sı da yetiştirme yurdundan. Diğerleri ise toplum merkezine gelen çocuklarımız. İnanıyoruz ki bu sayede çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmuş oluyoruz. Hem de amatör kulüplere altyapı hizmeti vermiş oluyoruz" dedi. Konan, hedeflerinin kursa katılan tüm çocukları bir spor kulübünde lisanslı olarak futbol oynatabilmek olduğunu ifade etti.

Antrenör Muharrem Kazer ise bünyesine genç ve yeni futbolcu kazandırmak isteyen amatör spor kulüplerinin yöneticilerini kendi antrenmanlarını izlemeye davet etti.



İK(İÖ/BT)