Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Karamürselli güreşçiler, Levent Erdoğan Güreş Sahası'nda son hazırlık çalışmalarını yaptı. Bir süre önce tabanca ile ayaklarından vurulduğu için bu yılki güreşlere katılamayan Ahmet Taşçı’nın nezaretinde yapılan çalışmaları Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan da izledi. Tantan daha sonra hemen her yıl yaptığı gibi kispetini giyip yağlandıktan sonra Karamürselli eski Başpehlivan Kadir Birlik ile antrenman güreşi yaptı.

Her yıl Ahmet Taşçı ile güreştiğini söyleyen Tantan, Taşçı'ya acil şifalar dileyerek en kısa zamanda er meydanına dönmesi beklediklerini söyledi. Ata sporuna herkesin sahip çıkması gerektiğini söyleyen Sadettin Tantan, "Güreşi çok seviyorum ve her yıl Kırkpınar öncesi Karamürsel'e gelerek hazırlıkları izliyorum. Gerek yağlı güreş gerek minder güreşçilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Kırkpınar güreşlerine bu yıl ayağındaki sakatlığı nedeniyle katılamayacağı için televizyondan izleyeceğini söyleyen Ahmet Taşçı ise "Her yıl Kırkpınar öncesi yaptığımız son hazırlık çalışmalarına Eski Bakanımız Sadettin Tantan da katılır ve benimle kıyasıya güreş eder. Bu yıl sakatlığımdan dolayı Bakanımız, yine Karamürselli Başpehlivan olan Kadir Birlik ile güreşeceğini söyledi" diye konuştu.

Taşçı, "Bu yıl Karamürsel’den tüm boylardan 150 güreşçi Kırkpınar’a katılacak ve iyi dereceler alacaklarını tahmin ediyorum" dedi.



AÖ(MB/CK)