Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Meslek Yüksekolu Hemşirelik Bölümü 1’nci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Nuriye Bozkurt 24 Şubat’ta, Mehmetcik Caddesi’ndeki yurt binasına gitmek için yolun karşısına geçtiği sırada, ehliyetsiz sürücü 23 yaşındaki Hasan Özel’in kullandığı 45 FR 888 plakalı otomobilin altında kaldı. Hastaneye kaldırılan hemşire adayı yolda hayatını kaybederken, kazanın ardından kaçan sürücü Hasan Özel, cep telefonundan kendisine ulaşan polislerin ikna etmesi üzerine teslim oldu ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaşamının baharında trafik canavarına kurban giden üniversiteli Nuriye memleketi Konya’nın Ereğli İlçesi’nde toprağa verildi.

ARKADAŞLARI UNUTMADI

Kazanın ardından geçen süredei, Mehmetcik Caddesi’ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurt binanın bulunduğu bölgede harhangi bir trafik önlemi alınmadığını öne süren Nuriye Bozkurt’un arkadaşları, bugün kazanın meydana geldiği yerde toplanıp basın açıklaması yaptı. 60’a yakın üniversite öğrencisine, CBÜ Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hülya Demirci ile Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç.Dr. Dilek Özmen de destek verdi. Grup adına konuşan CBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Genç, kazayı insani değerlerin ayaklar altına alındığı bir vahşet olarak gördüklerini belirtti. Genç, “Bu dava hakkında verilecek hüküm bundan sonra yaşanacak benzer olaylara da caydırıcı bir unsur olarak örnek teşkil edecektir. Temennimiz arkadamışın ölümüne neden olan kişinin en ağır cezayı almasıdır. Nuriye seni unutmadık unutturmayacağız” dedi.

YURDA GİRMEK İSTEMİYORLAR

Nuriye Bozkurt'un oda arkadaşı CBÜ Bankacılık Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Dilek Bütüner, yaşanan kazadan sonra yurtta kalan öğrencilerin binaya girmek istemediklerini ifade etti. Bütüner, “Hiçbir arkadaşımız artık ne yurda girmek, ne de okula gitmek istemiyor. Nuriye’nin gülen yüzü sanki heryerde. Hiç birşey Nuriye'yi geri getiremeyecek. Yetkililere sesleniyoruz. Artık kaç tane Nuriye'nin ölmesi gerekiyor, kaç canın yanması gerekiyor. Yurdun önününe gereken güvenlik önlemlerinin alınmasını veya yurt binasının başka bir yere taşınmasını istiyoruz. Yurdumuz güvenli bir yerde değil. Madem biz burada devlete emanetiz, emanete sahip çıkılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurt binası önüne Bozkurt'un fotoğrafını yanına da karanfiller bıraktı.



İK(İÖ/AAA)