Kaza saat 16.00 sıralarında Ataşehir Turgut Özal Bulvarı’nda meydana geldi. Ekrem Akgül yönetimindeki 34 TS 1514 plakalı minibüs, Turgut Özal Bulvarı’nda seyir halindeyken araçtan yağ akmaya başladı. Bu sırada bulvardan aşağı doğru ilerleyen, Yunus olarak bilinen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı motorize polis timleri yağlanan yolu fark ederek durmak istedi.

Motorize ekiplerden 3’ü zorlukla durdu. 48830 kod nolu motoru kullanan Emre V. ise kayganlaşan yolda motorun hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Kaza sonra motor sürücüsü Emre V. ile aynı motordaki mesai arkadaşı Akın K. yaralandı. Arkadaşlarının kaza yapması üzerine diğer motorize ekipler, telsizle olay yerine ambulans istedi.

Yaralı polis memuru Emre V. yerde ambulans beklerken, Ataşehir Belediyesi’ne bağlı kumlama ekipleri yolu yağ dökülen kısmını kumladı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı polis memuruna ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, ambulansla Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Aynı ambulansla hastaneye kaldırılan her iki polisin de hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Öte yandan aracından yağ akan sürücü Ekrem Akgül ve yanındaki arkadaşı ifadeleri alınmak üzere Şehit Salih Sevgican Polis Merkezi’ne götürüldü.