Kaza, saat 12.00 sıralarında Beylerbeyi Yalıboyu Caddesi üzerinde meydana geldi. İdiaya göre, 34 FL 8084 plakalı otomobilini bir bankanın önünde park eden İsmail Cengiz, kapıyı açarak aracından inmek istedi. Bu sırada cadde üzerinde Boğaziçi Köprüsü istikametine ilerleyen bir motorize polis ekibi, açılan kapıyı fark edemeyip kapıya çarptı. Kapıya çarptıktan sonra devrilen motosikletten düşen polis memurları Ramazan Karakuş ve Samet Demircioğlu hafif şekilde yaralandı. Yaralı polislerinin yardımına ilk olarak ekip arkadaşları koştu.

Yaralılar daha sonra olay yerine gelen ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı polis memurlarının sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Otomobil sürücüsü İsmail Cengiz, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Bir görgü tanığı araç sürücüsünün bir bankanın önünde durduğunu belirterek “Arabadaki inecekti. Kapıyı açtığında yanından geçmek isteyen motorize ekipler kapıya çarptı. Ondan sonra yere düştü. Arkada oturanın bir şeyi yoktu ama motosikleti kullananın bacağı ezilmişti” dedi.