Ziyarete, Yunanistan’ın Yanya Belediye temsilcisi Vasilios Hitos, THY Atina Müdürü Gülay Öztürk, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil, THY Nevşehir Satış Müdürü Osman Taha Küçük’ün yanı sıra Zakynthos adasından, aralarında bir grup turizmci ve gazetecilerinden oluşan 50 kişilik heyet katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, Kapadokya bölgesinin ana idari merkezi Nevşehir’de Yunanistanlı heyeti misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Heyetin ziyaretleri boyunca bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini daha yakından tanıma imkanı bulacaklarını ifade eden Şımarmaz, 8’i büyük 20 farklı inanç ve kültürel değerin bir arada yaşadığı bölgenin tanıtımı için çalışma yapan THY ile Ahiler Kalkınma Ajansı ilgililerine teşekkür etti.

THY Atina Müdürü Gülay Öztürk de, Yunanistan’dan Türkiye’ye yönelik turizmin geliştirilmesine katkı sağlanmasına yönelik projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Yunanistan’daki çeşitli seyahat acentaları vasıtasıyla her ay en az 2 kez Kapadokya turunun planlandığını aktaran Öztürk, Kapadokya bölgesini daha fazla Yunanlı turistin ziyaret etmesini istediklerini dile getirdi.

Yanya Belediye Temsilcisi Vasilios Hitos da tarihsel değerleri ile Kapadokya bölgesi arasında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik önemli bir potansiyele sahip 100 bine yakın bir nüfusun bulunduğu merkezde belediye yöneticiliği görevini yerine getirdiklerini belirtti. Nevşehir ile Yanya Belediyesi arasında kardeş belediyesi uygulamasının başlatılmasından memnuniyet duyacaklarını aktardı.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz ise bu teklifi Nevşehir Belediyesi’nin ilgili organlarınca kısa sürede değerlendireceklerini ifade etti. Ziyarette daha sonra günün anısına Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, heyet üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.



AK(OE/AAA)