Ekonomik kriz içerisinde Yunanistan’da gümrük görevlileri de grev kararı aldı. Özlük haklarının ve maaşlarının iyileştirilmesini isteyen gümrük görevlileri, İpsala Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kipi ile Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı’nda 2 gün sürecek greve başladı.

Türkiye’nin Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı’nda gümrük kapısına 'Yunanistan tarafından grev yapılmaktadır' yazısı asılarak çıkışlara izin verilmedi. Edirne’nin İpsala İlçesi’ndeki sınır kapısında da çıkış yapmak isteyen TIR'lar uzun kuyruklar oluşturdu. Gümrük işlemlerinin yapılmaması nedeniyle çok sayıda TIR sürücüsü komşudaki grevin bitmesini beklemeye başladı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Yunanlı meslektaşlarının grev yapması nedeniyle, Türkiye’den Yunanistan’a giriş çıkışlara sadece acil durumlar için izin verdiklerini söyledi.

KAPIKULE’YE YÖNLENDİRİLİYOR

Yunanistan’daki gümrük görevlilerinin sadece Türkiye gümrüklerinde grev yaptığı, bu nedenle Türkiye’ye girecek olan araçları Bulgaristan sınırından geçmeleri için yönlendirdikleri belirtildi. Pazarkule Sınır Kapısı’ndan karşıya geçmek isteyen araçlar ise, Türk gümrük görevlileri tarafından Kapıkule Sınır Kapısı’na yönlendiriliyor.

Yunanistan gümrüklerindeki grevin yarın akşam sona ereceği bildirildi.



EÖ(LK/COŞ)