Augi: Erdoğan temiz bir zafer kazandı - muhalefette ciddi kayıplar var 

Yunanistan hükümetine yakın Augi gazetesi haberi, “Erdoğan temiz bir zafer kazandı - muhalefette ciddi kayıplar var”  başlığıyla verdi.  Haberde, “Erdoğan’a bağlı AKP yüzde 49.4 oyla 316 milletvekili çıkarıp büyük bir zafer kazandı. Aynı zamanda CHP hariç muhalefet partilerinde önemli kayıplar göze çarptı" denildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nın balkon konuşmasında seçimlerin kaybedeni olmadığını, demokrasinin kazandığını söylediği aktarılan haberde, "HDP lideri Selahattin Demirtaş ise konuşmasında 'Ortada eşit bir seçim yoktu. Hiç kampanya yürütemedik, sadece katliamlara karşı halkımızı, gençlerimizi korumaya çalıştık. 1 milyon oy kaybettik ama faşizme karşı dimdik durmayı başarıp meclise girdik' dedi" denildi.

Ethnos: Şimdi soru AKP'nin Türkiye'yi ne şekilde yöneteceğidir 

Ethnos gazetesi de “Erdoğan mutlak bir çoğunluk kazandı” başlığıyla verdiği haberinde, “Şimdi soru, AKP’nin Türkiye’yi ne şekilde yöneteceğidir” yorumunu yaptı.

i Efimerida: Erdoğan'ın ezici zaferi

Haber portalı i Efimerida da haberi, “Erdoğan’ın ezici zaferi ve bugünden itibaren karşılaması gereken meseleler”  başlığıyla verdi.

Sonuçların yanı sıra Erdoğan’ın Anayasa’yı değiştirmek istediğini, ancak bunu yapabilmesi için 14 milletvekiline daha ihtiyacı olduğunu da ekledi.

Efimerida ton Syntakton: Erdoğan için "acı" birincilik

Efimerida ton Syntakton gazetesi haberi, “Erdoğan için 'acı' bir birincilik” başlığıyla verdiği haberde, "Erdoğan ve AKP hükümeti beş ay içinde kanlı bir seçim öncesi döneminden ve basının sistematik şekilde susturulmasından sonra ikinci bir 'çabayla' parlamentoda tek başına olmayı başardı" denildi.

Gazetede, Başbakan Davutoğlu'nın memleketi Konya’dan yaptığı konuşmasında “Bu zafer bizim değil, ulusumuzundur” dediği ve Twitter hesabında ise "Elhamdülillah" yazdığına işaret edildi.

Parapolitika: Anketleri yalanlayan zafer

Parapolitika gazetesi de haberi, “Anketlerin tahminlerini yalanlayan Erdoğan’ın ezici zaferi” başlığıyla verdiği haberde, “Zamanından önce yapılan seçimlerde Erdoğan’ın uyguladığı gerilim stratejisi olumlu sonuçlar verdi” yorumu yapıldı.