Geçen cumartesi günü meydana gelen kazada, Yunanistan'dan aldığı zeytin küspesini İzmir'e getirmek için yola çıkan 'Erol Şenkaya' adlı kuru yük gemisi Zakintos Adası açıklarında fırtına nedeniyle alabora oldu. Kazada suya atlayan 10 mürettebattan 6'sı yüzerek kurtulurken, 20 yıllık kaptan Adnan Erzin ile birlikte 4 kişi yaşamını yitirdi. 2 çocuk babası Adnan Erzin'in cesedi, Yunanistan sahil güvenlik güçleri tarafından bulundu. Adnan Erzin'in cenazesi toprağa verilmek üzere bu sabah memleketi Adana'ya getirildi.

Tarifeli uçakla gelen Erzin'in cenazesi ilk olarak otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Otopsinin ardından yakınları tarafından alınan cenaze, merkez Seyhan İlçesi Yurt Mahallesi 71461 Sokak'taki evine getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze daha sonra Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Adnan Erzin, dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Ölen kaptanın ağabeyi Halil Erzin, kardeşinin personelini kurtarmak için kendini feda ettiğini söyledi. Erzin, "Kazada kurtulan arkadaşları, 'Eğer kaptan olmasaydı, gemi pervaneleri bizi keserdi' dedi. Adnan, gemi alabora olmadan hemen önce personeli denize atlaması için uyarmış. Daha sonra çalışmaya devam eden gemi pervanelerinin suya atlayanları parçalamaması için motorları durdurmak amacıyla kaptan köşküne çıkmış. Ancak oradan da tekrar çıkamamış. Yoksa 20 yıldır denizdeydi. Hiç kazası olmamıştı" dedi.

Kazada kurtulan ve Erzin'in cenazesine katılan gemici Ahmet Özel ise her şeyin bir anda olup bittiğini söyleyip, duygularını dile getirmekte zorlandı.



MK(OA/SS)