Edirne'nin Bosnaköy bölümündeki askeri yasak bölgede devriye gezen askerler, Meriç Nehri kenarında bir kadın cesedi buldu. Yapılan incelemede kadının yasa dışı yollarla Türkiye’den Avrupa ülkelerine çıkmaya çalışan yabancı uyruklu kaçak olduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından kadın kaçağın cesedi otopsi için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Edirne’nin İpsala İlçesi'nin Yunanistan sınırındaki Sarıcaali Köyü’nde sınır devriyesine çıkan jandarma ekipleri ise Meriç Nehri kenarında bir erkek cesedi buldu. Türkiye’ye girerek Avrupa ülkelerine gitmek isteyen bir kaçağa ait olduğu belirlenen ceset, kesin ölüm nedenin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

İKİ GÜNDE 125 KAÇAK YAKALANDI

Jandarma Komutanlığı’nın son 2 günde Yunanistan ve Bulgaristan sınırındaki yaptığı kontrollerde toplam 125 kaçak yakalandı. Yasa dışı yollardan Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan 47 Myanmar, 19 Suriye, 48 Filistin, 7 Afganistan, 3 Irak ve 1 Mali uyruklu kaçaklar sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasına kadar Edirne’deki Tunca Barınmaevi'ne yerleştirildi.

Kaçaklarla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



EÖ(LK/BT)