Altın Koza Film Festivali'nin konuğu olan Andreas Sinanos, Türk sinemasında son derece ilginç ve genç yönetmenlerin bulunduğunu vurguladı. Sinema yazarı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Selçuk'un tercümesiyle DHA'ya açıklama yapan Sinanos, "Özellikle Nuri Bilge Ceylan, Semih Kaplanoğlu, Tayfun Pirselimoğlu ile Yeşim Ustaoğlu'nun sinemasını ve filmlerini çok beğeniyorum" dedi.

Sinanos, Tayfun Pirselimoğlu ile yakında yeni bir film çekeceklerini anlattı. Sinanos, "Film ve proje hakkında konuşamam ama Türkiye'de İzmir ve İstanbul'da çekim yapacağımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

'TÜRK VE YUNAN SİNEMASI PARALEL İLERLİYOR'

Türk ve Yunan sinemasını değerlendiren Andreas Sinanos, iki ülke sinemasının birbirine çok paralel ilerlediğini kaydetti. Sinanos, şunları söyledi:

"Hele Yunanistan'da son zamanda ekonomik kriz çıkınca, bazı bağımsız yönetmenler küçük bütçelerle film çekmeye başladı. Ama bunlar çok yaratıcı filmler. Yunan sinemasında benim bir çok kez birlikte çalıştığım Theo Angelopoulos dışında yeni yetenekler var. Onlar da küçük bütçelerle film çekiyorlar. Altın Koza gibi festivallerin tanıtımları ve burada alınan ödüller de çok önemli. Dışarıda ödüller alındıkça Türk sinemasının da tanıtımı yapılıyor. Bazı düşük bütçeli filmlerin ne yazık ki sadece festivallerde şansları olabiliyor. Salonlara çıkma imkanı olmuyor. Onun için festivaller çok yararlı. Altın Koza'yı çok seviyorum, 4 yıldır buraya geliyorum. Burada insanlar çok sıcak ve kendimi burada aile ortamında hissediyorum."